Followers

Friday, June 04, 2010

Akademi Vokal untuk Nanad

Kalau kita biasa dengar Akademi Fantasia ataupun Mentor mahupun Gangstar, geng-geng LCP sendiri di atas dasar-dasar mencungkil bakat terpendam dan mengubat luka dihati sebenarnya agak aktif menganjurkan Akademi Vokal. Akademi Vokal mahupun bahasa kasarnya karaoke beramai-ramai ini kerap dilakukan di area Klang ataupun Shah Alam. Bilangan penyanyinya pula biasanya mesti lebih dari 12 orang, barulah dipanggil Akademi.

Suasana di bilik Akademi

Leman sedang menghayati
lagu yang disampaikan

Akademi Vokal kali ini agak istimewa kerana ianya bersempena dengan hari terakhir salah seorang kakitangan LCM iaitu Nanad. Nanad ni merupakan antara member yang rapat dan juga persaing Ella kalau di dalam Akademi Vokal kami. Kami sungguh teruja setiap kali Nanad menyanyikan lagu Ella kerana ianya memang sama. Lirik lagu yang dia nyanyikan memang sama dengan Ella.

Nyanyi la lagi

Ni nyanyi sampai keluar lidah dah

Pada kebiasaannya bila dah ramai macam ni, Akademi ni mengambil masa lebih kurang 3 jam. Memang masing-masing sangat sporting dan menyokong persembahan orang-orang yang lain. Antara penyanyi lain yang mendapat undian tertinggi pada kebiasaanya ialah Kiki. Kiki ni merupakan salah seorang intern yang pada masa ini dah sambung belajar. Yang ajaibnya tentang Kiki ni tenaga dia tak pernah abis dan selalu akan mengikut video klip. Kalau penyanyi tu menari panjat dinding, dia pun nak panjat dinding. Kagum banget!

Kiki bersemangat

Macam-macam aksi pun ada

Nanad dan Kiki bergabung, meletop tak?

Gambar kenangan bersama Nanad

Aik, gambar saya tade ke? Iye, gambar saya tak banyak kerana sayalah jurugambar pada masa itu. Suara saya pun tak sedap sangat, jadi malaslah promote lebih2. Tapi dorang ni semua sering menyamakan saya dengan Yusry KRU. Saya pun kurang pasti kenapa. Tapi apa-apapon, all the best kepada Nanad kerana setiap lagu yang dinyanyikan bersama akan diabadikan. Ceh wah...

Wednesday, June 02, 2010

Wedding Hakim di Galeri Shah Alam

Ish, ish... sungguh malas saya ni menulis blog. Dalam bulan May hanya 1 entry saja yang berjaya ditulis. Tapi memandangkan pada bulan Jun ini banyak event dan wedding yang akan saya hadiri jadi saya sambung entry baru kali ini dengan sambutan majlis perkahwinan Hakim. Wedding Hakim iaitu salah seorang staff LCP ni sebenarnya dah lama berlangsung, kalau ikutkan sekarang dah habis honeymoon pun. Persandingan Hakim bersama pasangannya iaitu Azra dilangsungkan di Galeri Shah Alam.

Antara staff LCP yang datang awal

Pasangan pengantin ketika standby

Pada pendapat saya warna purple ni memang cantik sangat dan sesuai dengan pasangan ni yang berkulit cerah. Selain memang saya juga suka warna purple, warna purple ni macam menaikkan warna majlis dan menyejukkan suasana walaupun masa tu tengah panas. Kalau saya tau theme colornya puprle mesti saya juga akan pakai purple. Hehe. Boleh tahan ramai juga staff LCP yang memeriahkan majlis ni. Selain sebab majlisnya dekat, masing2 nak juga lihat pasangan Hakim dari dekat. Yela, nak kenal-kenal.

Pengantin berarak ke dalam dewan

Di pintu gerbang

Majlisnya begitu santai dan meriah. Saya yang secara automaticnya melantik diri saya sebagai juru gambar semasa itu, memang tak sempat duduk diam. Juru gambar profesional wedding ni amik dari angle sini, saya pun amik ikut angle sini... melawan tu. Saya pun memang minat ambik gambar wedding dan sekadar suka-suka mencuba angle-angle yang berbeza. Lebih kurang sejam lebih rasanya kitaorang di sini, sedikit sebanyak dapatlah berkongsi kemeriahan majlis persandingan Hakim ni. Hakim ni actually, semasa wedding ni dia masih bekerja sebagai seorang web designer. Jadi saya sendiri banyak bekerjasama dengan dia.

Adam, Aliya dan Idaman ketika makan nasi minyak

Huyoo, camera Leica ni

Cameraman ketika mengambil gambar keluarga

Bergambar bersama-sama semua staff LCP

I was here

Ok, lastly nak ucapkan semoga berbahagia hendaknya pasangan ni. Saya mendoakan semoga berkekalan sampai ke anak cucu . Erm, lepas ni kita ke wedding sapa pula. Ha, tunggu!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...