Followers

Monday, April 26, 2010

Press Conference Party Hip TV

Menarik sungguhlah sekali sekala buat (PC) Press Conference di Gloria Jean's ni. Tempat pun santai, makanan pun free, artis pula ramai. Memang terbaik wok. Tapi kehadiran saya serta Upin & Ipin di PC ni sebenarnya ialah untuk memberitahu kepada pihakmedia mengenai calon2 anugerah HipTV yang pada masa saya menulis ini telah pun selesai. Upin & Ipin dicalonkan di Anugerah Artis Paling HIP sebaris dengan artis yang lain seperti Farah Fauzana dan ramai lagi. Keputusannya dimenangi oleh Farah Fauzana. Malam Anugerah itu pula saya tak dapat hadir kerana saya baru pulang dari Kedah untuk urusan lain. Jadi, saya sekadar dapat berkongsi mengenai suasana semasa PC nya aje.

Ipin ketika baru sampai

Diantara artis yang hadir dan turut dicalonkan

Kenapa ek Shiela bergambar pegang pipi,
nampak comel lagi kut



Bermula sekitar pukul 3 petang, PCnya sangat santai dan bersenang lenang. Aktiviti utamanya ialah bergambar bersama artis untuk pihak media meletakkannya di dalam media masing-masing nanti. Saya dan Afiq pula dipaksa untuk mempromokan Upin & Ipin supaya peminat boleh mengundi. Yelah, kalau nak suruh maskot, maskot mana boleh bercakap. Makruh. Mula-mula tu memang seganlah nak record sebab orang selalu kata saya tak muat masuk TV. Tapi, bila dah dapat mic tu, siap mic2 dia sekali saya pinjam untuk recording guna camera lain pula. Erm, tak perasan bila keluar TV.. tapi sepatutnya dah la.

Semua jenis air adalah free

Ada tak rupa macam calon Kak Ros
yang baru? huhu


Ketika sesi rakaman promo

Begitulah aktiviti rutinnya. Bergambar dan kemudian ditemuramah. Ramai kawan-kawan yang mengaitkan saya dengan kaki suka jumpa artis. Mungkin itu dulu, tapi sekarang ni saya rasa sudah agak biasa dan tidak terlalu teruja bila berjumpa dengan artis-artis. Mungkin kerana saya merasakan mereka juga adalah orang biasa. Ataupun mungkinkah saya sendiri sudah termasuk di dalam dunia artis. Oh tidak!. Kalau boleh nak saja saya tarik satu opis untuk berjumpa dengan artis yang dorang minat. Tapi tak mungkinlah nak buat macam tu.

Irma yang teruja dengan pipi Ipin

Mungkin muka kami kurang komersil
sebab tu tak menang. Ahaha


Apa-apa pun ramai juga kawan-kawan saya yang lain berpeluang ke Party Hip TV tempoh hari menggantikan saya. Biarkan mereka merasa melihat artis dari dekat. Erm, sampai di sini sajalah. Lepas ini saya nak berkongsi mengenai pengalaman saya mengenai Talk yang saya buat di UiTM Kedah.

Sunday, April 25, 2010

Membaca di Pesta Buku Antarabangsa KL

Oh tidak! Saya bukanlah ulat buku yang rajin membeli buku di pesta buku seperti Pesta Buku Antarabangsa KL ini. Tapi saya ingin mencuba kerana lagi banyak kita baca lagi banyak kita reti nak menulis. Selain ingin menaikkan nafsu membaca, saya juga sudah tentunya datang bersama maskot kembar untuk memeriahkan lagi pesta buku yang sudah sedia meriahnya dengan longgokkan buku-buku pelbagai cerita ini.


Antara cover majalah yang dipamerkan

Ambik gambar bersama Upin & Ipin

Bergambarlah lagi

Penampilan Upin & Ipin hanyalah di Dewan Tun Razak 2 iaitu dewan diseberang sungai kerana kuatir keadaan tidak terkawal sekiranya ditampilkan di dewan utama. Tanpa maskotpun keadaan sudah tidak terkawal apakan lagi sekiranya ditambah pula maskot yang besar ini. Penampilan maskot ini juga turut disokong dengan krew TV9 yang kebetulan sedang membuat liputan untuk program CHOPP!. Jadi bertambahlah lagi orang berkerumun nak melihat apa yang berlaku.

Meh ramai-ramai serang Upin & Ipin

Krew TV9 sedang membuat rakaman

CHOPP! jangan tak Chopp!

Lama tak baca komik ni

Bersama krew PTS, memang bestlah booth ni!

Bersama adik yang comel lagi

Saya sendiri sebenarnya adalah membeli sedikit buku dan ketika blog ini ditulis saya masih cuba untuk menghabiskan membaca. Erm, bilalah nak habis (kalau semuanya bergambarkan boleh cepat habis). Diakhir event ni tersempaklah pula dengan adik yang comel ni. Namanya Sarah. Sungguh comel dengan berbaju mickey mouse dia tu. Selain tu, secara overallnya saya sendiri rasa event ini sungguh berjaya dan membuka peluang untuk memasarkan lagi barangan Upin & Ipin yang berbentuk buku seperti Majalah Komik Upin & Ipin. Adios!


Saturday, April 24, 2010

Kehangatan Suarasa Kuantan

Yay, kita kembali memblog setelah hampir sebulan menyepi. Tapi sebelum boleh meneruskan blog mengenai aktiviti yang terkini, kita kenalah membayar hutang untuk blog2 yang dah lepas. Salah satunya ialah Suarasa Kuantan ni. Bayangkanlah Suarasa Kuantan ni berlangsung bulan Mac lalu baru nak post sekarang. Rasanya dah ramai tahu yang mana Suarasa Kuantan ni merupakan Suarasa pertama untuk tahun ini dan Kuantan juga pertama kali dijadikan tempat Suarasa. Sebelum bercerita mengenai Suarasa Kuantan apa kita kita singgah di R&R Temerloh dulu untuk merasakan kenikmatan tempoyak ikan patin. Sedapnya~. Pekena dengan nasi lemak bungkus campur kopi O. Memang sedap! Tapi harga boleh tahan!.

Tempoyak Ikan Patin yang
mencengkam jiwa ragaku

Tempoyak campur Nasi Lemak,
memang terbaik

Pengalaman di Suarasa Kuantan ni yang saya pasti semua orang boleh ingat termasuklah warga kerja TV9, makcik2 jual air, jual nasi ayam ataupun yang sapu sampah ialah cuacanya yang sangat panas. Bayangkanlah dulu kami semua ni putih melepak, balik je kuantan dah macam ikan masin dah. Seingat saya semasa di Kuantan bahang panasnya sudah mula terasa seawal pukul 11 pagi lagi dan pada pukul 6 petang cuacanya masih panas dan cerah. Tapi takpe, dengan semangat Upin & Ipin kami setia menjual dan bekerja di bawah panas terik.


Tidur jap orang tak perasan kut


2 Singgit?

Di kuantan ni, kami menjalankan rutin Suarasa yang biasa seperti penampilan maskot Upin & Ipin dan juga jualan barangan Upin & Ipin. Walaupun cuaca panas, pengunjung di Kuantan yang jarang-jarang melihat Upin & Ipin ini tidak patah semangat untuk membanjiri tapak Suarasa setiap kali adanya penampilan maskot. Wow, orang di dalam maskot memang seperti di dalam sauna dan telahpun berjaya mengurangkan 5 kilo berat badannya. Wah, Bestnya!

Upin & Ipin sentiasa tersenyum
walaupun panas

Eh, comelnya adik ni

Kali ini saya akan lebih kepada berkongsi gambar-gambar gelagat ataupun aksi pengunjung di Suarasa. Kebanyakkan gambar2 ni semuanya candid dan spontan. Malas nak tulis bebanyak, kita tengok gambar aje lah ek.


Ambik gambar abang ke dik?

Adik ni nangis mak dia hilang

Nak beli topup bole?

Upin & Ipin di booth Celcom, berbaloi-baloi


Wada (Idola Kecil) muka dah penat je nampak

Wow, cantik handphone dia

Nak suruh orang amik gambar lah tue

Abang merah jambu kita
sebagai maskot tambahan

Duit seposen-seposen


Ok, selepas ini Suarasa dikabarkan akan menyinggah di Johor pula. Jadi warga Johor nantikan kemunculan Abang, eh kemunculan Upin & Ipin sudah tentunya di Suarasa Johor nanti. Jumpa di sana!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...