Followers

Wednesday, March 31, 2010

Berhibur bersama Haris and the Pembaris

Haris? Pembaris? Apa ko bondo nye ni? Ha!X5, ni lah indie band LCP yang baru ditubuhkan untuk persembahan-persembahan amal untuk function LCP. Dorang ni kesemuanya merupakan staff LCP yang pada siang harinya sangat tekun mengadap komputer. Haris, iaitu ketua kumpulan ini pada siang begitu aktif bermain dengan tablet tapi pada malam hari telah berubah rupa dan gemar memukul kayu drum. Semua sintom2 ni adalah untuk persiapan Malam Sahabat Niaga Upin & Ipin. Saya taknak bercerita lanjut mengenai malam sahabat niaga kerana info2 mengenai boleh di baca di blog LCP.

Seminar pada siang hari

Sesi berkenalan dengan staff

Ada rupa sama ke? Oh, tidak!

Walaupun kejadian itu berlaku pada malam harinya, tetapi pada siang harinya sebenarnya terdapat satu lagi kejadian yang tak kurang pentingnya. Kejadian ini diberi nama SEMINAR. Iye, memang benar seminar ni telah berlaku dan dengan tidak semena-menanya sayalah pengacara majlis seminar tersebut. Dipilih 1 jam sebelum majlis, saya sememegangnya main hentam saja bercakap tanpa skrip. Dipendekkan cerita, seminar tamat dalam masa 2 jam lebih rasanya dan krew2 event bergegas pula dalam sesi raptai.

Rupanya kitaorang yang menang

Para penyambut tetamu pada malam itu


Ok, kita teruskan dengan saat-saat bermulanya majlis. Walaupun majlis ni sebenarnya bermula pukul 8 malam, tapi sudah ramai yang datang lagi awal untuk mengisi perut. Maklumlah, perut kosong tak boleh kerja pula nanti. Malam tersebut actually sangat simple dan easy. Bertemakan warna biru, setiap staff dan krew digalakkan memakai baju biru. Antara mereka-mereka yang hadir ni beralasan tade baju biru ataupun buta warna merupakan alasan tidak berbaju biru. Tapi janji ada tone2 biru sikit2 tu kira halallah.

Makan ingat orang belakang sikit ye

Dorang ni memang minum air kosong aje

Aien, Juan dan Fila

Mula-mula majlis bermula dengan ucapan dan macam-macamlah aktiviti protokol yang kena dilangsungkan. Haris and the Pembaris hanya muncul ketika sesi makan malam. Muncul dengan berkaca hitam walaupun semasa malam tidak sedikitpun mengurangkan prestasi persembahan mereka pada malam itu. Haris ketua kumpulan, selaku drummer agak malu-malu bersuara tetapi begitu bersemangat menghayun kayu drum mengikut rentak muzik. Penyanyinya pula iaitu Afiq, menyanyi dengan tenang 3 buah lagu diantaranya ialah Dara Pujaan. Afiq yang standard level seperti pemenang pertandingan karaoke dengan mudah menyapu bersih 3 buah lagu tersebut sebagai acara persembahan ketika tetamu semua sedang makan. Afiq juga sempat berinterksi dengan tetamu sambil membuat lawak-lawak spontan. Kelakarye abang Afiq ni... hihi

Razuri, lead guitar

Akmal, bass guitar

Haris, drummer

Haris and the Pembaris ketika membuat persembahan

Wah, memang terhiburlah dengan persembahan mereka ni. Lepas ni dijangkakan mereka akan membuat roadtour 1 Malaysia bermula di Zoo Negara dulu. Mungkin mereka akan menghiburkan binatang-binatang di sana dengan lagu Lion Sleep Tonight. Nanti kita akan kongsi suasana di Zoo Negara pula nanti.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...