Followers

Saturday, January 09, 2010

Rendering Team!

Salam 1 Malaysia!. Wah, mengambil masa lebih kurang seminggu satu team rendering berkerja keras bukan untuk menyiapkan render tapi menyiapkan team introduction di blog utama Les' Copaque. Bukan apa, selain orang boleh tahu siapa yang bekerja dibelakang tabir Upin & Ipin, sekali sekala muka masuk blog utama apa salahnya kan? Promote la sket. Dalam tempoh seminggu tu pelbagai langkah-langkah termasuklah dari sebesar-besarnya hinggalah sekecik-keciknya dilakukan. Idea, ambil gambar, edit gambar, tulis blog... macam-macamlah dilakukan bersama. Kalau nak tau lebih detail gi jela baca blog LCP tuh.

All team members

Karikatur bersama Upin & Ipin
(click to enlarge)

Yang menariknya, ialah gambar design ala-ala karikatur neh. Kami semua seolah-olah didesign sedang menyiapkan salah satu scene di dalam siri Upin & Ipin. Kalau nak ikutkan di dalam dunia sebenarnya kerja rendering team ni memanglah macam ni. Makeup artis, lightingman, cameraman, propsman dan segala-gala jenis man lah. Tapi semua tu kita hasilkan di dalam komputer. Menarikkan?

p/s: sapa2 nak apply keje cakap eh

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...