Followers

Monday, January 04, 2010

Perpustakaan Awam Terengganu (Bah. 2)

Sambungan pada hari kedua event di Perpustakaan Awam Terengganu dengan rutin biasa seperti jualan dan promosi barangan Upin & Ipin. Namun seperti yang dijadualkan saya akan mengadakan semimar animasi sekitar 2 jam disebelah petangnya. Saya takde lah takut atau gementar untuk bercakap di depan cuma biasanya saya akan cuba untuk menukar stail persembahan mengikut peredaran masa dan siapa yang menyertai seminar tersebut. Hmm, saya diberitahu pada awal paginya lebih kurang 200 orang akan menyertai seminar ini termasuklah sokongan laporan dari Terengganu FM. Hmm, harap-harap semuanya berjalan dengan lancar. Tapi sebelum itu, disebelah paginya aktiviti sampingan seperti pertandingan mewarna turut diadakan.

Epol dan Nad giat mempromosikan barangan Upin & Ipin

Antara adik yang menyertai pertandingan mewarna

Comel ek adik ni bertudung.

Akhirnya semasa sesi seminar berlangsung hanya lebih kurang 100 orang sahaja yang menyertai. Masing-masing kebanyakkannya ialah pelajar animasi dari IPT di Terengganu dan semangat untuk mengetahui secara kasar bagaimana animasi Upin & Ipin dihasilkan. Diselitkan dengan demostrasi animasi yang pertama kali saya applykan dan sedikit kuiz soal jawab sedikit sebanyak dapat melibatkan pelajar-pelajar ni dalam sesi seminar. Ringkas dan mudah namun saya diharapkan dapat memberi manfaat kepada semua pelajar2 ni. Kalau nak tahu lebih lagi, kenalah datang ke studio di Shah Alam sendiri.

Dalam dewan seminar

Oo... tadela ramai sangat

Dengar ye semua apa saya cakap neh


Sekejap je rasa 2 jam selesai juga seminar animasi ni. Selesai je seminar, maknanya masing-masing pun sudah bolehlah berkemas kerana tiada lagi event pada keesokkan harinya. Namun, kami bermalam semalaman lagi dan hanya akan bertolak balik esok paginya. Destinasi makan malam kali ini pula agak berbeza. Nama restorannya Paradise Deluxe dan menawarkan pelbagai pilihan makanan halal ala-ala chinese food. Memang beberapa makanan special kat sini memang sedap dan berbaloi. Walaupun nampak macam mahal, tapi keseluruhan harganya boleh tahan. Sambil menjamu selera dihiburkan pula dengan nyanyian oleh brader Bob. Kat sini juga dikatakan sudah ramai artis-artis datang makan termasuklah dato CT. Sebaik sahaja tuan kedai tahu yang kami sebenarnya krew Upin & Ipin terus nak ambil gambar bersama-sama. Nak buat frame gambar katanya nanti.

Banyak juga pilihan makanan

Sotong masak apa ntah... tapi sedap!

Bergambar di dalam restoran selepas selesai makan

Seawal pagi keesokkan harinya kami pun singah sebentar di kawasan pasar payang. Orang kata kalau tak singgah di sini memang tak lengap trip ke Terengganu. Belilah makanan serba sedikit sambil yang lainnya mencuci mata. Kat Terengganu ni banyak sungguh jenis makanan ala-ala kerepek ikan tu. Saya pun taktau namanya, main beli aje.

Antara makanan ringan di sini

Ni telur penyu. Mahal jugak harganya

Shima beli banyak nak buat bisnes rasanya

Epol, Amin, Ida dan Nurul ketika mencari tudung

Overall trip di Terengganu ni memang okay. Bukan sahaja eventnya yang best tapi dapat juga kami merehatkan diri di tepi pantai selama 3 malam berturut-turut. Pihak penganjur pula sangat sporting dan peramah. InsyaAllah kami akan ke sana lagi sekiranya ada jemputan.

p/s : kitaorang semua dah pandai buat sata selepas trip neh

1 comment:

  1. yeay!!dah pandai buat sata!!tuh yang besh..shima buat bisnes..bukak pasar gelap!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...