Followers

Friday, January 29, 2010

Jalan² di Taiping (Bahagian 2)

Sambungan Bahagian ke 2 Jalan² di Taiping ni sebenarnya lebih kepada memfokus kepada aktiviti jalan-jalan di Zoo Taiping. Lepas je selesai dari kenduri kawin tu, fikir punya fikir apa salahnya jumpa member-member lama di Zoo Taiping ni. Zoo yang saya pernah pergi pun hanyalah Zoo Negara dan Zoo Melaka. Kat sini kami hanya mengambil masa yang singat untuk ronda-ronda. Sambil naik kereta api yang disediakan tu, kurang 1 jam dah selesai tawaf 1 Zoo ni.

Singgah di Zoo Taiping

Malas nak jalan kaki, naik kete je

Naik kete pun boleh amik gambar jugak apa

Actually kat sini boleh kata banyaklah juga binatang cuma mungkin saya kurang teruja sikit bila tengok binatang-binatang ni. Satu, mungkin sebab tak cukup masa nak tengok betul-betul binatang yang ada kat situ dan keduanya mungkin sebab tade binatang yang luar biasa sikit macam buaya putih ataupun buaya tembaga, takpun buaya darat. Aktiviti di Zoo ni habis awal dan seterusnya kami memenuhikan memori kamera dengan bergambar di tepi tasik.

Kura-kura

Burung Kakak Tua yang taklah berapa tua

Pemandangan tepi tasik ni memanglah sangat cantik. Ranting dari pokok-pokok tua ni membentuk landscape yang sangat menarik dan unik. Sekali pandang pemandangan ni seolah-olah dalam cerita Sepi. Mungkin dorang memang shoot kat sini agaknya. Kami yang sememangnya photogenik ni amat sesuai dijadikan model untuk pemandangan di sini. Sejuk mata memandang~.

Wow, parking penuh la pula

Wah! cantiknya tasik ni

Apalah dorang dua buat kat tepi jalan neh

Syazwan, Book, Cima dan Nurul bergambar sakan

Pokok ni macam dalam cerita Sepi

Dorang memang selalu gaduh camni.
Campak dalam tasik baru tahu

Mana satu hensem agaknya?

Macam tulah. Sambil bekerja alang-alang tu kita round satu Malaysia. Kira cuti-cuti Malaysialah nih. Baru tak stress kerja.

p/s : lepas ni kalau tade event, mungkin nak pergi bercuti satu Malaysia. Teringin nak ke Sarawak pula lah.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...