Followers

Thursday, January 28, 2010

Jalan² di Taiping (Bahagian 1)

Salam 1Malaysia. Alhamdullilah setelah agak lama tak berkesempatan update blog di atas faktor-faktor tak cukup masa bercampur dengan unsur-unsur M yang kuat akhirnya berjaya juga update untuk acara kali ini. Kali ni saya bekesempatan pula ke Taman Tasik Taiping yang berdekatan saja dengan Zoo Taiping. Memang tidak sah lagi, bila sebut pasal Taiping saja memang Zoo Taipinglah yang terus terpampang dalam kepala otak masing-masing. Event yang saya sendiri dah lupa apa nama dia ni, sebenarnya tidaklah begitu mendapat sambutan. Mungkin di atas faktor-faktor cuaca, masa dan kurangnya promosi. Tapi takpe, yang penting kami masih turun dengan semangat waja untuk memeriahkan event ni.

Aktiviti jualan seperti biasa

Booth besar ditengah-tengah padang rumput

Hujan beberapa kali dicampur dengan kekurangan orang sememangnya menyebabkan saya membuat aktiviti lain untuk mengurangkan rasa bosan. Dari bergambar menunjuk seluar baru sehinggalah aktiviti menangkap pepatung. Semuanya dilakukan untuk memenuhi masa yang terluang. Bila masa untuk penampilan maskot barulah saya teruja seketika untuk menjalankan tugas. Walaupun pada awalnya kurang dari 5 orang berdiri dihadapan saya sebelum nak keluarkan maskot, tetapi bila maskot keluar saja dengan magiknya jumlah itu bertambah dengan agak drastik. Tak tahu pula dari mana asalnya. Tetapi secara kasarnya event ini selesai dengan cepat dan simple sahaja.

Memenuhi rasa bosan

Maskot Upin & Ipin dibawa keluar

Maskot bersama peminat

Walaupun event dah selesai tapi kami semua masih belum berhajat untuk pulang kerana masih diberi penginapan semalaman lagi di Taiping. Jadi untuk melonggarkan urat2 tetak dengan spontannya kami semua ke pusat kelas vocal. Yelah, kena balancekan jugak dengan kerja. Biasanya buat persembahan di Shah Alam aje kan, sekali sekala di Taiping memang terhibur warga Taiping nih. Rate kat sini boleh tahan murahnya juga. Kalau masing-masing dah buat persembahan tu memang tak ingat dunia. Boleh kalahkan apatuh? Gangstar. Yelah, tapi apa2 pun keesokkan hari masih ada aktiviti yang bakal menanti. Jadi kenalah balik awal.

Suasana senja di Taman Tasik Taiping

Nyanyi lagu berkumpulan.. eheh

Artis kami Stacy

Memang secara kebetulan pada keesokkan harinya tu ialah hari wedding salah seorang abang/kakak kepada krew yang ke Taiping. Wedding yang juga berdekatan dengan Taiping ni takkanlah tak pergi sebab orang dah jemput. Lagipun orang kata rezeki jangan ditolak, jodoh jangan tak cari. Tapi rasa segan pula, sebab sebaik sahaja kami melangkah masuk ke dalam ruang kenduri kahwin ni... ketibaan kami siap diannounce oleh emcee lagi. Dah la pakai baju pun semua sedondon. Tumpuan yang seketika tu seolah-olah pengantin dah sampai lah.

Wow makan free

Seronoknya pergi wedding

Sempat pula bergambar bersama peminat

Ok, selepas ni saya sambung pula bahagian ke 2 yang menceritakan aktiviti selepas wedding nih. Memang menarik dan jarang-jarang saya lakukan. Tunggu ye...

p/s : seronok berjalan-jalan dengan kawan-kawan ke merata tempat~

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...