Followers

Monday, December 07, 2009

Rumah Terbuka Mami

Mami mana pulak ni? Ha ni la che nak habaq mai. Ni bukan Mami Jarum ataupun Mami Monster. Ni Mami atau Mak kepada Fimi yang berlakun dalam Hikayat Putera Syazlan tu. Kebetulan masa ni sedang berlangsung Suarasa Kedah. Mami yang sememangnya anak jati Kedah ni terus menginvite kami-kami ni untuk makan malam ala-ala open house di rumahnya di Langgar. Orang kata makan jangan ditolak. Walaupun penat sikit malam tu sebab baru selesai Suarasa hari pertama, tapi kami gagahkan juga untuk mengisi perut di rumah Mami ni.

Juan amik sikit je

Sedap ni Sup Utara Special

Walaupun team Suarasa kami ni ramai, tapi yang datang hanyalah 3 orang. Begitu kami menunjukkan semangat dan memberi sokongan terhadap rumah terbuka Mami ni. Menu makanannya pula antaranya ialah Sup Utara, Nasi Lemak dan beberapa lagi yang lain-lain. Selain Mami, saya juga berkesempatan berjumpa dengan kakak Mami yang juga pernah berjumpa sebelum ini semasa trip ke Lumut dulu. Kakak Mami yang saya dah lupa namanya ni amat meminati Upin & Ipin. Jadi borak-boraklah kejap sementara mengisi perut.

Juan dan Afiq yang begitu komited

Sempatlah berborak dengan Mami dan kakaknya

Terima kasih kepada Mami dan juga Syafiq yang menjemput kami dan memberi guide jalan sampai ke rumah Mami ni. Syafiq yang juga anak kepada kakak Mami ni juga ada menulis mengenai kunjungan kami ke sini.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...