Followers

Saturday, December 12, 2009

Meh beli Majalah Komik Upin & Ipin

Yay, Alhamdullilah akhirnya Majalah Komik Upin & Ipin ni siap jugak akhirnya. Kalau nak diikutkan dah lama betul rancang nak buat. Adalah lebih kurang 5-6 bulan dari proses A sampailah hari ni. Majalah yang berkonsep komik ni diadaptasi dari siri animasi Upin & Ipin di dalam versi komik dan juga ditambah maklumat-maklumat yang lain berkonsepkan majalah. Majalah ni diterbitkan sebulan sekali dan dijual dengan harga RM4.90 je dan full color. Baru-baru ni selesai majlis pelancaran majalah ni di Kelab Shah Alam, Selangor.

Sets untuk majlis pelancaran

Datuk Dr Mohammed Daud ketika memberi ucapan

Majlis pelancaran ni dirasmikan oleh Datuk Dr Mohammed Daud, Timbalan Ketua Setiausaha (Kebudayaan) Kementerian Penerangan dan turut hadir ialah para media dan wartawan. Yang menariknya ialah gimik pelancaran yang menggunakan "rumah opah" sebagai media interaktif. Maskot Upin & Ipin muncul dari pintu "rumah opah" setelah berborak mengenai majalah yang ingin dilancar tu. Simple tapi sangat menarik dengan muzik latar dan efek lampu.

Upin & Ipin keluar dari rumah opah

Nurul dan Zarin pun ada pada majlis ni

Tiah pun sempat berposing

Abangnya pun sudah tentu tak lupa

Majalah Komik Upin & Ipin
disamping majalah-majalah lain


Secara keseluruhannya bagi saya Majalah Komik Upin & Ipin ni sebenarnya salah satu langkah yang bagus dan Isu pertama ni pun masih banyak yang boleh ditambah dan diperbaiki. Saya selaku Sumber Kandungan Kreatif akan memastikan pada isu-isu yang akan datang kandungannya akan lebih menarik dan kreatif. Kalau ada cadangan atau idea boleh emel kepada majalah@upindanipin.com.my atau mesej saja saya terus sebab emel tu pun masuk inbox saya juga.


p/s: apa ek nak tulis pada isu ke 2 nanti...

1 comment:

  1. Salam..
    Wah, menarik ni..
    upin ipin makin maju! WAJIB beli ni..
    tak sabar nak beli... =)
    All the best, moga upin ipin terus dikenali~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...