Followers

Wednesday, November 25, 2009

Yay, Wedding Bollywood Zaid

Salam semua, sambungan dari shopping2 di Little India dan akhirnya hari yang dinanti-nantikan pun tiba. Mengalahkan pengantin, masing-masingpun sebenarnya bersiap seawal pukul 3 petang especially yang pompuannya walaupun wedding berlangsung pada waktu malam. Wedding yang diadakan di Kampung Pengantin, Setapak ni sememangnya saya tahu sangat kawasannya. Maklumlah dudukpun di area situ juga. Wedding yang berkonsepkan bollywood ni amat terasa sebaik saja menjejakkan kaki di perkarangan dewan makan. Bukan sahaja persiapannya yang sungguh indah namun lagu bollywood yang sering diputarkan juga menaikkan mood bollywood.

Pelamin anganku musnah, eh ni bukan pelamin pengantin

Suasana ketika jamuan makan

Sebelum bercerita mengenai pakaian yang kitaorang beli, mari kita lihat pakaian pengantin yang begitu cantik. Mau berapa la harganya ni. Lupa pula nak cerita wedding ni ialah diantara Usamah Zaid dan Azi. Zaid ni merangkap animation director di LCP dan Azi pula bekerja di syarikat periklanan swasta. Dulu Azi pernah bekerja di LCP di dalam department script dalam tempoh sebulan rasanya. Masatu la orang kata bibit-bibit cinta berputik. Ok, cuba tengok gambar pengantin kat bawah ni. Kan macam pinang dibelah sepuluh tu. Sama cantik sama kacak.

Antara staff wanita yang berpakaian
sari moden campur baju kurung

Zaid & Azi

Afiq, Zaid, Azi dan Zarin

Selepas melihat pasangan pengantin ni apa kata kita lihat pasangan yang lain pula. Buat masa sekarang ni mesti dah perasankan pakaian saya. Baju Khurta ni bukan sahaja pertama kali saya pakai dan pertama kali beli. Tapi pertama kali juga pakai baju bewarna pink. Tekad dan tidak ambil peduli apa orang kata saya pun pakailah time tu. Outputnya, memberansangkan. Kurang sikit je dari pengantin... hehe. Semua staff wanita pun nak bergambar dengan saya. Ha tengok, sorang-sorang tu nak bergambar.

Bersama Fazidah

Bersama Nadirah

Bersama Aien

Bersama semua, tak larat nak post satu2 gambar

Semua staff LCP yang memeriahkan majlis malam tu


Keseluruhannya memang happening sungguh majlis wedding ni. Tak kurang juga yang dah terfikir nak kahwin lepas ni. Yang masih single pula tak kurang ingin mencari. Walau apa-apa pun diharapkan Zaid dan Azi akan berbahagia hingga ke anak cucu hendaknya. InsyaAllah

2 comments:

  1. bnyk sangat pasangan encik zarin! :P

    ReplyDelete
  2. satu pun tak sangkut kutt

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...