Followers

Tuesday, November 10, 2009

Beraya di Lenggong, Perak

Assalamualaikum, ini merupakan event selepas seminggu tamat hari raya walaupun namanya ialah Jamuan Rakyat Aidilfitri. Mungkin kerana perancangan yang telah dilakukan lebih awal jadi ianya diteruskan juga. Jamuan Rakyat yang dianjurkan oleh wakil rakyat daerah Lenggong, Perak YB Dato' Shamsul Anuar ini merupakan jamuan khas untuk penduduk sekitar Lenggong dan kehadiran team Upin & Ipin sedikit sebanyak menyemarakkan lagi kemeriahan jamuan ini.

Banner Jamuan Rakyat

Maskot Upin & Ipin bersedia dipersembahkan

Upin & Ipin dikerumuni peminat

Jamuan Rakyat ini bukan sahaja dikunjungi oleh penduduk setempat tapi juga dari kawasan yang jauh dan jumlah keseluruhan pengunjung pada jamuan tersebut dijangkakan sekitar 10 ribu orang. Begitu ramai dan meriah, setiap kali kemunculan maskot menjadikan luar legar berhadapan dengan dewan menjadi sesak dan sempit. Bantuan Anggota Rela mengiringi maskot sedikit sebanyak mengawal kesesakan yang berlaku. Separuh hari di sini dengan kemunculan maskot lebih 5 kali cukup memenatkan kerana cuaca pada hari tersebut agak panas terik. Namun melihatkan kepuasan dari pengunjung yang dapat bergambar bersama-sama dengan watak kegemaran semua penat lelahh seolah-olah terbayar.

Antara suasana sesak ketika kemunculan maskot

Bergambar bersama dengan AJK serta Anggota Rela

Bersama semua krew Upin & Ipin

Semua AJK dan krew yang terlibat dengan jamuan ini sangatlah memberi kerjasama diluar jangkaan teruma sekali anggota Rela yang rela menemani dan melayan kerenah kami. Terima kasih diucapkan kepada semua yang terlibat. Walaupun perjalanan ke Lenggong ini agak jauh, namun saya berasa keseluruhan event di Lenggong amat menarik dan berjaya. Sambutan tak putus-putus dari penduduk setempat menyebabkan produk Upin & Ipin habis lebih awal dari yang dijangkakan.

Adik ni la yang asyik minta barang free


p/s : macam tak cukupt masa nak update blog.. huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...