Followers

Wednesday, October 21, 2009

Portluck Raya Les' Copaque 2009

Oklah sambung bercerita mengenai makan-makan raya lagi. Kali ni portluck raya yang dianjurkan sendiri oleh staff-staff Les Copaque. Bukan senang sebenarnya nak anjurkan sendiri makan-makan ni sebab kebanyakkan dari kami reti makan aje.. anjur-anjurkan ni tak reti. Berkonsepkan portluck, setiap individu atau kumpulan dikehendaki membawa juadah makanan masing-masing selepas office hour.

Announcement board yang masih mengekalkan mood raya

Antara makanan pada portluck raya


Antara menu makanan yang dibeli dari Tesco sebelah termasuklah Pizza, KFC, satay, sandwich, buah-buahan dan macam-macam lagi. Walaupun berkonsep ringkas dan santai tetapi sesi portluck pada hari tersebut amatlah bermakna. Mengunakan ruang lobby Les' Copaque sebagai tempat makan masing-masing terus mengubah suasana kepada ala-ala picnic. Masing-masing juga turut mempromosikan makanan yang dibawa agar cepat laku.

Ruang lobby dijadikan tempat makan

Juan mempromosikan Sushi Mumu

Masing-masing bergambar sebelum menjamu selera

Ee dan Muaz

Faizu

Kak Ros makan sikit je

Aen posing sebelum makan

Antara staff LCP selepas selesai makan

Nampaknya portluck sebegini haruslah diadakan dari semasa ke semasa kerana bukan sahaja boleh merapatkan silatuhrahim malahan juga memberi pilhan makanan yang banyak tanpa berbelanja lebih. InsyaAllah hajat saya untuk membawa Lontong ke office sempena Raya akan saya tunaikan dalam masa terdekat ini.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...