Followers

Wednesday, October 21, 2009

Mascot Class 101

Wow, sangat teruja nak post mengenai topik kali ni. Class mengenai maskot yang sebenarnya tak pernah diadakan ni bertujuan memberi pendedahan kepada staff LCP mengenai pengurusan dan penampilan maskot di dalam mana-mana event. Kebanyakkan staff LCP sebenarnya agak jarang atau tidak pernah terlibat di dalam penampilan maskot Upin & Ipin kerana kebanyakkannya staff di dalam event team sahaja yang biasanya akan mempunyai peluang sedemikian.

Saya menerangkan kepada staff LCP mengenai maskot

Antara staff LCP yang hadir

Class yang tidak wajib ni merupakan class pertama yang dimulakan di dalam sesi memperkenalkan setiap department kepada semua staff. Kebanyakkan staff yang hadir agak gembira dan teruja kerana class yang berkonsep terbuka dan santai ini sedikit sebanyak memberi peluang kepada semua orang mencuba atau mendekati diri dengan maskot Upin & Ipin. Semua staff sebenarnya mestilah mencuba memakai maskot ini lebih-lebih lagi animator kerana merekalah yang mengerakkan watak Upin & Ipin di dalam komputer.

Berkongsi pengalaman

Antara staff yang mencuba maskot Upin & Ipin

Sesi memakai maskot Upin & Ipin ini pula merupakan aktiviti terakhir di dalam class ini selepas masing-masing didedahkan serta dikongsikan mengenai pengalaman sebagai maskot. Sebenarnya walaupun nampak mudah, tetapi seseorang pemakai maskot perlulah mengetahui beberapa perkara asas sebelum dibenarkan membuat sebarang penampilan. Class yang mengambil sekitar 30 minit ini diakhiri juga dengan sesi bergambar dan aktiviti bebas bersama maskot.

Antara staff yang berkelakuan comel
bergambar bersama maskot


Semua staff LCP yang hadir ketika Mascot Class 101

Ribuan terima kasih kepada semua yang hadir dan memberi sokongan kepada class ini. Diharapkan ianya sedikit sebanyak telah berjaya membuka minda dan memberi idea baru mengenai maskot Upin & Ipin. Kepada pembaca blog saya, jangan melepaskan peluang untuk berjumpa dengan maskot Upin & Ipin di lokasi event akan datang. InsyaAllah.

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...