Followers

Monday, October 26, 2009

Majlis Aidilfitri Upin & Ipin - Bah. 2 (Glamor Raya)

Oklah kita bersambung dengan bahagian ke-2 untuk topik Majlis Aidilfitri Upin & Ipin. Kali ni ianya lebih kepada nak berkongsi mengenai baju raya yang dipakai oleh mostly staff LCP. dan tetamu yang hadir. Konsep yang dicadangkan adalah glamor raya. Glamor atau tidak? Mari kita lihat.

Bersama Kak Ros

Bersama Upin & Ipin

Kak Ros ataupun Ida Shaheera ni seingat saya dia jarang mengenakan baju kurung selain baju kebaya putihnya. Kali ni Kak Ros berbaju kebaya dengan batik merah ni yang terus membuka mata ramai orang. Lebih-lebih lagi Kak Ros ini ditugaskan sebagai pengacara pada hari tersebut, jadi baju merahnya ini memang menyerlahkan lagi gaya penampilannya. Kak Ros yang kecik saja orangnya ni secara keseluruhannya nampak comel dan dengan stail baju kebayanya itu. Fathiah pula, walaupun mengenakan baju kurung ringkas berwarna ungu, namun ramai yang tidak tahu bahawa baju raya Fathiah ni biasanya sedondon dengan seisi keluarga.nya Ini termasuklah dari adik, ayah, mak sehinggalah kepada atok dan neneknya. Yang lebih membuatkan saya kagum, tahun ini mereka ada lebih kurang 5 pasang baju raya dan semuanya adalah sedondon.

Bersama Opah

Shima bersama Iman

Bersama Ain (Adik di 9)

Opah pula mengenakan baju kurung bewarna hitam. Walaupun nampak ringkas, tapi saya pasti harga baju tu bukanlah murah. Mungkin, Opah memilih warna hitam kerana tidak mahu terlalu menonjol dikhalayak ramai. Iman, peminat kecil yang pasti akan muncul di mana-mana event Upin & Ipin pula memakai baju melayu teluk belanja bewarna biru laut. Iman yang kuat berlari ke sana ke mari akhirnya terpaksa bersalin kepada pakaian yang lebih ringkas diakhir majlis. Kesian Iman . Adik Ain dari Adik di 9 pula, tampil dengan kebaya ala-ala orang dewasa. Mungkin dengan penampilannya yang sebegini menampakkannya lebih matang. Apa-apa pun baju Ain memang cantik la.

Peminat kecil yang comel

Bersama Wana (My Star LG)

Kalau keluarga Fathiah biasanya sedondon, keluarga Awish juga tidak mahu mengalah. Juga berkonsepkan warna ungu, satu keluarga sepakat memakai pakaian yang sama. Comel, berbaju melayu dengan kopiah kecil, Awish lincah berjalan ke sana ke sini. Masih berkonsepkan warna ungu, Wana pemenang My Star LG yang juga turut hadir mengenakan baju kurung moden yang nampak anggun. Tak nak komen banyak, memang dia nampak outstanding pada hari tu. (Abaikan Adam di belakang tu). Manakala Yuki pula merupakan salah seorang staff chinese yang berani memakai baju kebaya. Rasanya dia baru beli ni, sebab tak pernah nampak dia pakai baju ni sebelum ni. Apa-apa pun syabas la sebab Yuki berani tampil macam ni dan penampilan Yuki sebegini memang sesuai dengan imej dia.

Bersama Yuki aka Mei Mei

Bersama Upin & Ipin

Akhir sekali sudah tentulah yang paling glamor Upin & Ipin sendiri. Pertama kali muncul dalam baju raya macam ni nampak lain sedikit tetapi pada masa yang sama nampak sedikit formal. Baju raya ni nampak sahaja ringkas tapi kos untuk sepasang baju ni boleh tahan juga. Harap-harap selepas ni Upin & Ipin boleh ada baju lain pula. Mungkin baju angkasa lepas? baju lanun? baju bola sepak? ataupun baju tidur? hehe. Kita tunggu aje la.


p/s: Ok ke komen2 baju orang ni? ke nak komen baju orang lain pulak?

1 comment:

  1. mana la ala style~ - -"
    Good page btw~ more more~

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...