Followers

Tuesday, October 27, 2009

Cuti - cuti ke Cherating - Bah. 1 (Bangun Pagi)

Alhamdullilah, akhirnya hari yang dinanti-nantikan oleh semua staff LCP untuk family day ke cherating pun tiba. Lebih kurang sebulan perancangannya mula dilaksana, namun semuanya hanya dapat digambarkan bila tiba harinya. Company trip tahunan kali ni memilih destinasi ke Cherating di atas banyak faktor. Menggunakan khidmat 2 bas persiaran dengan memuatkan lebih kurang 70 orang staff baru dan lama menjanjikan satu percutian yang menarik. Bersiap sedia seawal pukul 8 pagi, semua staff LCP bersiap awal untuk memulakan perjalanan yang jauh ini.

Bas Persiaran bersedia di hadapan studio LCP

Banner trip yang cuba dipasangkan di bas

Ramainya orang

Yela, trip sebesar ini bila dah melibatkan ramai orang sememangnya ada sahaja yang ltidak mengikut perancangan awal. Ada juga yang lambat dan sebagainya. Jadi sambil menunggu tu, masing-masing selain menjamu sarapan pagi tidak kurang juga yang bergambar sebelum memulakan perjalanan. Selain breakfast yang telah disediakan iaitu burger En Ramly, ada juga beberapa orang staff yang menyediakan breakfast tambahan seperti sandwich dan muffin. Rajin betul dorang ni buat breakfast pagi-pagi.

Sebenarnya, rata-rata staff LCP ni pantang tengok camera. Camera pun pantang tengok dorang. Untuk trip ni sahaja, secara keseluruhannya dah berjaya mengumpul lebih kurang 5,250 keping gambar yang secara total bersaiz 10Gb dari 11 kamera berasingan dan 8GB video dari 1 video kamera. Hmm, semasa saya nak menulis blog ini pun mengambil masa yang lama untuk memilih gambar yang sesuai.

Masing-masing siapkan hal masing-masing dulu

Hasan dan Salina ketika breakfast sebelum perjalanan

Razuri aka cameraman lincah merekod aksi menarik

Antara staff perempuan LCP yang sudah bersiap sedia

Adam dengan camera DSLR nya

Setelah memastikan semua orang dan peralatan mencukupi, barulah masing-masing bersedia untuk berangkat. Perjalanan yang dimulakan dengan doa oleh Nell ni bertujuan mendapat keberkatan disepanjang perjalanan dan menjauhkan dari elemen-elemen yang kurang baik. Bergambar sekali lagi beramai-ramai di hadapan studio LCP tanda sudah bersiap sedia untuk memulakan perjalanan yang jauh ini. Dijangkakan perjalanan memakan masa lebih kurang 2 jam ke destinasi seterusnya membuatkan masing-masing sudah mempunyai perancangan untuk menghiburkan diri di dalam bas. Sebahagian memilih gitar sebagai alat mengurangkan kebosanan di dalam bas tetapi saya memilih makanan sebagai elemen utama. Hmm...

Baca doa sebelum memulakan perjalanan

Ramai-ramai ambik gambar dulu

Iz sedih meninggalkan office

Yuki dengan beg besarnya

Ash bersiap dengan begnya

Menetap semalam 3 hari 2 malam, masing-masing membawa pelbagai saiz beg mengikut kesesuaian. Ada juga yang bagaikan ingin duduk seminggu di sana membawa beg besar siap beroda. Kesemua staff LCP nampaknya sangat teruja pada pagi itu memandangkan kebanyakkannya sudah agak lama tidak melakukan outing sebegini. Nampaknya semua telah bersiap dan bersedia untuk memulakan perjalanan. Selepas ini saya akan update mengenai destinasi pertama yang kami kunjungi. Oleh kerana terdapat terlalu banyak gambar yang ingin dikongsi, mungkin topik mengenai cherating ini akan ada banyak bahagian. Hehe.

Ehsan dan Faiz

Acap dan Tom

Yay, semuanya dah berada di dalam bas

Shima, Nurul, Zarin serta Juan tak sabar
nak mulakan perjalanan

Ida Rahayu (Oopet)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...