Followers

Wednesday, September 23, 2009

Upin Ipin Beraya dengan baju baru

Ha, sehari sebelum masing-masing bercuti sempatlah juga bergambar bersama maskot Upin & Ipin dengan baju melayu mereka yang baru. Akhirnya tahun ni dapatlah jugak Upin & Ipin beraya dengan baju baru. Walaupun tidak merancang sesi bergambar bersama-sama di hadapan studio Les' Copaque namun suasananya tetap ceria. Sesi bergambar yang mengambil masa lebih kurang 30 minit ini tidak kurang juga mengundang pengunjung dari luar yang secara kebetulan lalu di situ untuk turut bergambar.

Jalan-jalan depan office pun kena serbu

Memandangkan sesi bergambar ini berlaku pada hari Jumaat jadi memang sesuai sangatlah kebanyakkan staff LCP pada masa tersebut telah merancang untuk berbaju melayu dan baju kurung. Dapat tak bezakan mana satu Upin dan mana satu Ipin? Ipin mestilah yang berbaju biru manakala Upin yang lebih comel pula berbaju kuning. Kalau tak percaya nanti kita buka songkok dia.

Upin dan Ipin bersedia untuk bergambar

Ni gelpren Upin & Ipin rupanya

Ni pula antara anak-anak dara Les' Copaque

Oleh kerana ini merupakan kali pertama Upin & Ipin berbaju melayu jadi kebanyakkan staff memang tak melepaskan peluang untuk bergambar dengan pelbagai aksi dan camera angle. Tak kurang juga yang ingin mencuba sendiri songkok Upin & Ipin yang bersaiz 3XXL tu. Aksi masing-masing yang bagaikan kanak-kanak 10 tahun ini hanya dapat disaksikan di dalam sesi ini sahaja. Kesian maskot kat dalam tu, tentu penat maklum la masa ni masih dalam bulan puasa. Namun oleh kerana inginkan masing-masing bergembira saya pasti orang di dalam maskot tersebut mampu bertahan lama.

Upin bersama staff LCP

Hasan dan Adam mencuba songkok Upin & Ipin

Bergambarlah lagi

Melawan perut siapa lagi buncit

Tak kurang juga beberapa pengunjung yang tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan maskot Upin & Ipin. Yelah, bukan senang nak berjumpa dengan maskot ni. Memang langkah kanan betul bila kebanyakkan pengunjung yang sebenarnya nak ke World Of Geng terserempak dengan maskot Upin & Ipin. Apa lagi peluang datang hanya sekali.

Pengunjung sanggup memberhentikan kereta untuk bersalam

Wow, lompat sudah.

Semua staff LCP bergambar di hadapan studio

Malang kepada staff LCP yang sudahpun balik ke kampung halaman pada masa ni. Melihat gambar-gambar ni di blog dan facebook pasti menambahkan lagi kekecewaan mereka. Tapi takpe, sebab InsyaAllah nanti kita akan anjurkan Rumah Terbuka Upin & Ipin. Bila tu? Tunggu la ye...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...