Followers

Tuesday, September 22, 2009

Berbuka di 4 Happy Seasons

Kuih raya dah semakin berkurangan, budget angpau yang dah semakin susut dan dah semakin terlupa tarikh dan hari merupakan tanda-tanda iaitu sudah puas beraya. Walaupun sekarang ni dah masuk raya ke 3 tapi saya masih hutang beberapa post mengenai bulan puasa yang lepas. Saya selesaikan dulu post mengenai beberapa majlis berbuka puasa lagi dan selepas itu barulah kita masuk mengenai post Raya. 4 Happy Seasons destinasi berbuka kali ini yang terletak di kawasan Wangsa Maju merupakan jembutan oleh wakil Karangkraf untuk membawa Upin & Ipin berbuka puasa bersama-sama disamping meraikan anak-anak yatim.

Suasana berbuka puasa

Majlis ni juga turut dimeriahkan dengan kehadiran beberapa orang artis iaitu Farawahida, Amir (Ukays) dan Haziq (Syurga Cinta). Yang menariknya ialah si Haziq yang masih berumur 9 tahun ni sangat petah bercakap dan penat nak layan. Dia ni juga yang sangat agresif dan tak segan dengan siapa-siapapun bercerita mengenai sambungan filem Syurga Cinta yang akan ditayangkan nanti. Saya yang terpaksa melayan dia terfikir sekejap; " Nasib baik Teah tak macam ni. Kalau tak lagi letih ". Tapi Haziq ni memang memang peminat Upin & Ipin. Mananya tidak, sewaktu pengacara menjemput mana-nama kanak-kanak untuk menanyakan soalan kepada Upin & Ipin, dialah dulu yang berlari dari jauh sambil menjerit sekuat hati.

Farawahida antara artis jemputan


Layan je la Haziq berborak

Ambik gambar sudah

4 Happy Seasons ni sebenarnya merupakan restoran baru yang berkonsepkan 4 season. Tempat makanannya yang cantik dan dihias dengan begitu menarik sekali boleh dijadikan sebagai salah satu faktor menarik di sini. Owner restoran ni selain ingin meraikan anak-anak yatim, beliau juga berhasrat untuk mempromosikan restoran ini yang mengamalkan jenis makanan untuk pelbagai kaum. Hmm, lepas2 raya ni boleh la singgah-singgah lagi. Harap-harap boleh dapat diskaun.

Adik kepada Haziq yang comel

Nurul yang geram dengan adik perempuan ni
menawarkan aiskrim sebagai habuan

Upin & Ipin bergambar bersama - sama

Haziq bersama Upin & Ipin.

Majlis berbuka puasa yang dianjurkan sebenarnya agak ringkas tapi sudah cukup untuk memudahkan media yang datang pada malam tersebut. Mungkin sedikit sebanyak saya boleh ambik idea dan konsep untuk menganjurkan sebarang majlis makan-makan di Geng's Corner selepas ini nanti.


1 comment:

  1. saye pusing lah nak komen ape nih..........,,,,,

    tapi saye hanye nak koment GOOD JOB!

    thanks you..........,,,,,,,,,,,

    komen blog saye juge yeehh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...