Followers

Monday, July 13, 2009

Bersua di Suarasa Muar (Bahagian 3)

Oklah akhirnya post mengenai Suarasa Muar ni dah sampai ke bahagian terakhir. Saya pun tak tau kenapa semangat sangat nak tulis sampat 3 bahagian. Mungkin tak tau lagi bila boleh ke Suarasa agaknya, jadi setiap pengalaman ke Suarasa amat berharga. (ceh wah). Bersesuaian dengan musim durian, salah satu aktiviti sampingan ialah melantak durian bersama-sama. Walaupun aktiviti sebegini tidak digalakkan lebih-lebih lagi ketika itu cuaca sedang panas terik, namun semua yang terlibat sudah mengambil langkah berjaga-jaga.
Belon besar penaja Celcom. Berbaloi-baloi


Suasana di ruang legar tapak Suarasa

Satu lori durian bersama rambutan dihidangkan secara percuma kepada kakitangan bertugas. Walaupun masa tu masing-masing sebenarnya sedang bertugas, namun rezeki memang pantang ditolak. Isi durian yang di sini memang sangat sedap. Terasa mengidam durian beberapa hari sebelum ini telah berbayar. Menjamu durian bersama-sama ini juga dilakukan bersama beberapa VIP TV9 serta personaliti yang turut tidak melepaskan peluang.

Nyum, nyum, nyum

Suasana ketika festival durian

Lili (Drama Bong) juga meminati durian

Durian terbesar yang dikata berjantinakan betina. Hmm..

Bergambar bersama-sama dengan durian

Selain dari aktiviti makan2, sempat jugak saya jadi DJ jemputan sementara krew TV9 sedang berehat. Menjadi DJ jemputan sendiri ni walaupun sekejap tapi sempat jugak berduet bersama dengan Afiq, seorang DJ jemputan sendiri. Promosi yang dilakukan bersama-sama ni sekurang-kurangnya berjaya menjual barangan Upin & Ipin bernilai RM5 ribu. (lebih kurang la). Selain tu, aktiviti bergambar hasil kamera pinjam itu sudah pasti menjadi aktiviti sampingan yang utama.

DJ jemputan turut memeriahkan booth Adik di 9

Zarin : Lepas ni kita terus serang.
Syawal : Baik bos

Dapat jugak bergambar bersama Syarifah Nur

Upin & Ipin sedang baca doa makan

Rubik TV9

Selain dari itu, Upin & Ipin juga sempat bersama-sama join beberapa crossover dan live untuk beberapa segmen di TV9. Diantaranya ialah segmen K9 atau Kawan di 9. K9 ni merupakan projek terbaru TV9. Nanti kita tengok ajelah apa yang K9 dah sediakan di TV9 nanti. Manakala closing Suarasa pula, seperti biasa bersama-sama personaliti TV9 seperti Aida, Syarifah Nur, Azian, Amin dan beberapa orang lagi.

Ketika recording untuk Kawan di 9 (K9)

Feveret Aida sudah tentulah Ipin. Yay!
(Ke feveret Ipin sebenarnya Aida?...Hmm)

Ketika siaran langsung closing Suarasa

Faris, Zarin, Afiq, Shima, Nad, Abg Sazali dan Nurul

Oklah, penat pulak rasanya nak habiskan 3 bahagian ni. Anyway, yang uniknya dengan Suarasa kali ini ialah kali ini kebanyakkan benda yang berlaku boleh dikatakan pertama kali dan menarik. Walaupun banyak masalah yang saya terpaksa tempohi baik sebelum, semasa dan selepas Suarasa semua ada baik buruknya. Walaupun sekejap, tapi sekurang-kurangnya pengalaman kali ini boleh dikatakan antara yang menarik. Saya bersyukur mendapat rakan-rakan yang sanggup bersusah demi menjayakan sesebuah event. Moga-moga kita berjumpa lagi di Suarasa yang lain selepas ini iaitu di Ipoh, Perak.

p/s : Diantara Konsert Search Bukit Jalil dengan Suarasa Ipoh mana yang harus saya pergi. Hmm, nampaknya sudah tentulah Suarasa!... huhu





No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...