Followers

Tuesday, June 23, 2009

Kejohanan Rowing JPM, Putrajaya

Alhamdullillah setelah lama kumpul stock blog ni akhirnya sempat juga nak tulis pasal event yang ni pulak. Event kali ni dekat saje, iaitu di Kompleks Sukan Air, Putrajaya. Saya pun kalau nak ikutkan memang tak pernah menjejakkan kaki kat sini... yela, kalau pergi pun nak buatkan.. takkan la nak berenang pulak kat sini. Anway, event ni ialah event anjuran JPM untuk Kejohanan Rowing. Rowing ni ala2 macam kayak tapi lagi besar dan ramai yang mendayungnya.

Di perkarangan kompleks sukan air
Banner Kejohanan Rowing

Antara pasukan yang sedang ber-rowing

Event yang berlangsung selama dua hari ni, bermula dengan agak kurang baik. Maklumlah, awal2 pagi lagi dah hujan. Jadi kami terpaksa mengalami sedikit kepayahan sebab boothnya semua outdoor. Walaupun macam tu, keseluruhan event ni boleh dikatakan sangat meriah. Selain dari kejohanan rowing ni sendiri, acara ni turut diceriakan dengan persembahan beberapa orang artis AF dan pertandingan lain seperti pertandingan mewarna dan sebagainya. Lokasi dan kawasan sekeliling kat sini sangat cantik. Jadi memang tak hairan la di sekitar kawasan ni dipenuhi dengan orang ramai yang membawa DSLR masing-masing.

Penonton sedang menyaksikan pasukan masing2 bertanding

Pasukan sorak sedang memberi semangat

Selain tu, peserta yang join ni pun memang semangat2. Tak perlu ada pasukan sorak sebab dorang sendiri yang akan sorakkan untuk pasukan masing2. Tapi last2 tak sure la yang mana menang.. sebab tak pay attention sangat.. hehe. Ok, di booth kami sudah tentulah jualan barangan Upin & Ipin. Sambutan boleh dikatakan mengalakan lebih-lebih lagi pada hari Ahad kerana pada hari tersebut terdapat pertandingan mewarna untuk kanak-kanak.


Afiq,Fuad, Ida Rahayu, Zarin, Ezuan


Shima & Me

Maskot Upin & Ipin mesti tak boleh tinggal. Kebanyakkan pengunjung untuk acara ni pada peringkat awalnya tak tau mengenai maskot Upin & Ipin akan muncul sebab dorang tak pernah dibagitau. Jadi bila 1st time maskot muncul lebih2 lagi pada masa launching ramailah yang terkejut dan menjerit Upin & Ipin. Lepas2 tu makin lama lepas orang dah tau, ramai pulak la standby bila maskot nak keluar.

Peminat bergambar dengan Upin & Ipin

Seronok jugak dapat amik gambar environment sekitar event ni. Walaupun berbekalkan camera pinjam tapi atleast dapatlah jugak ambik gambar yang konon2nya cantik ni. (haih, bila la nak beli camera ni)

Peminat bergambar dengan Upin & Ipin

Ketika pertandingan mewarna diadakan

Adik ni nangis sebab tak dpt amik gambar Upin Ipin

Jelingan manja adik comel

Last day event ni, TPM ki Tan Sri Dato' Muhyiddin Yassin pun ada datang untuk menyampaikan hadiah sekali gus menutup acara ni. Saya semasa penyampaian hadiah tu pun tak lepaskan peluang untuk berebut amik gambar bersama2 dengan press2 yang lain. Dah boleh dikatakan macam rupa press la jugak. Cuma gambar yang saya amik tak kluar paper je la.

Tan Sri Dato' Muhyiddin Yassin bersama pemenang

Disebelah petangnya jugak, terdapat pertunjukan oleh pasukan penyelamat udara (kot) yang menunjukkan demostrasi menyelamat di dalam tasik tu sendiri. Pertunjukkan ni boleh dikatakan berjaya mengagumkan pengunjung yang ada masa tu. Sehingga Upin & Ipin yang sepatutnya kena standby dalam bilik persalinan pun keluar untuk tengok pertunjukkan tu.
Demostransi pasukan penyelamat

Ipin kagum dengan pertunjukkan yang diadakan

Terima kasih kepada pihak2 yang membantu teruma sekali Cik Yanti selaku wakil dari JPM yang banyak membantu. Sekiranya anda membaca blog saya ni, silalah tinggalkan komen anda ye. Selain tu jugak, tak lupa kepada En. Ramli dari TM yang saya rasa dia takkan baca blog ni pun. Apa2 pun hopefully selepas ni akan ada lagi event seperti ni di Putrajaya sebab semua orang kat Putrajaya memang best!.

2 comments:

  1. saya baru baca dan tinggalkan komen. terima kasih ye! upin ipin nanti akak blanje hahaha

    ReplyDelete
  2. Anonymous2:17 PM

    upin, tahun ni jpm akan mengadakan sekali lagi kejohanan rowing ni. ia akan lebih meriah sebab kali ni akan dibuat bersekali dengan hari keluarga jpm. jumpa upin dan ipin pada 26-27 jun 2010 nanti...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...