Followers

Wednesday, April 08, 2009

Rombongan TV9 ke Utusan

Seperti yang telah ditulis di dalam post yang lepas, sebaik je rombongan ke NSTP dan Utusan Karya selesai keesokkan harinya rombongan TV9 diteruskan di Utusan Melayu yang opisnya bertempat dekat KL. Persiapan oleh TV9 hampir sama iaitu datang bersama2 belon dan cookies sebagai cenderamata. Seperti semalam, konvoy bersama2 sampai ke Utusan. Oleh kerana bergerak agak lewat skit jadi sampai pun lewat skit. Dah la hari tu hari Jumaat, jadi masa sangat singkat semasa berada kat Utusan ni.

Macam biasa semasa proses perbincangan, Upin & Ipin duduk kat tepi sambil mendengar dengar khusyuknya. Respon yang amat baik diberikan oleh pihak Utusan sehingga beberapa isu yang diperbincangkan tiba2 berpindah kepada rancangan Upin & Ipin serta filem GENG. Penolong penerbit Utusan (kalau tak salah la) sendiri yang betul2 meminati Upin & Ipin ni sampai nampak begitu teruja ketika bertanyakan soalan.

Selepas tu, semua ahli rombongan dibawa berjalan-jalan sekitar Utusan untuk suai kenal dan beramah mesra bersama staff Utusan. Antara bahagian2 yang terdapat kat Utusan ni macam Kosmo, Mingguan dan beberapa lagi.. dah lupa dah.

Ini lah antara krew2 yang menghadiri rombongan ni. Antaranya ialah Alif (OIAM), Nadia (Hos Chopp), Pelakon2 Nana Tanjung, Aida (Hos Apa Ke Halnya), orang2 kuat TV9 seperti Amy (Ketua Branding), Azzah (tak sure jawatan dia apa), Farina (pun tak sure jawatan dia apa) dan krew2 TV9 yang lain.


Hasil daripada rombongan ni selain dari dapat merapatkan hubungan dengan media, krew Upin & Ipin juga dijemput untk menghadiri acara SmartKids Program pada hujung minggu ni. Jadi tunggulah updates saya mengenai event ni nanti yek.

P/s : ye betul tu Aida, Upin Ipin memang best!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...