Followers

Friday, April 10, 2009

Malam Penghargaan Media

Yay, dah lama tak buat event kat GENG's Corner. Kali ni event yang separuh formal ni dibuat sempena menghargai pihak media untuk sokongan dan bantuan yang dorang dah beri disepanjang penghasilan filem GENG sehingga berjaya mendapat kutipan yang tinggi di wayang. Percaya tak percaya perancangan hanya dibuat 2 hari sebelum malam majlis ni. Huh, ingatkan tak sempat... tapi oleh kerana kecekapan team event (ceh wah) akhirnya majlis ni berjalan dengan lancar.

Target orang yang datang sekitar 100 orang dan jumlah ni hampir tercapai. Walaupon ada yang confirm nak datang tapi tak datang bersebabkan hujan atau ada hal lain. Tapi takpe, majlis ni still meriah dengan kehadiran pelbagai media seperti utusan, metro, rtm, karangkraf, tv9 dan juga mediahorizon. Maskot Upin & Ipin juga tidak melepaskan peluang untuk beramah mesra dengan tetamu yang hadir.

Krew Chopp sedang merakam aksi Upin & Ipin

Pada malam ni jugak, Les Copaque dianugerahkan Malaysia Book of Record sebagai filem animasi 3D yang pertama di Malaysia. Terima kasih kepada wakil yang hadir untuk memberi sijil replika ni. Dapat je sijil ni terus dorang pi amik gambar ramai-ramai.

Nani dari RTM bergambar dengan Teah

Pada malam tu jugak, terdapat peminat yang me"maksa" teah bercakap dengan member dia on the phone untuk membuktikan yang dia telah berjumpa dengan "Upin Ipin. Walaupon bukan dipaksa tetapi wajah Teah sungguh menampakkan dalam keadaan terpaksa... hehe.

First time muncul dengan rambut baru...

Walaupun malam ni disambut dengan penuh keserdahanaan, semua warga Les Copaque berasa sungguh bersyukur dengan apa yang telah dikecapi dalam tempoh kurang 3 tahun ni. Semoga ni merupakan satu detik permulaan untuk pencapaian yang lebih besar. InsyaAllah.


1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...