Followers

Sunday, March 01, 2009

Sehari di Karangkraf

Karangkraf yang terletak tak berapa jauh dari opis LCP ni merupakan salah satu destinasi Sergahan Upin & Ipin semasa sesi promotion GENG tempoh hari. Saya boleh dikatakan selalu jugak ke Karangkraf, kalau tak jumpa dengan editor MajalahPC mesti jumpa dengan editor G3. Hubungan yang baik antara LCP dan Karangkraf membuatkan sedikit sebanyak aktiviti bersama karangkraf mudah dilakukan.

Maskot Upin & Ipin ni diserbu sebaik sahaja menjejakkan kaki di ruang kerja mereka. Kebanyakan pakcik, makcik, kakak, abang, kakak cleaner tidak melepaskan peluang bergambar dengan maskot kesukakan anak-anak dorang ni. Ada juga yang betul2 hyperaktif apabila berjumpa dengan maskot Upin & Ipin ni. Dengan bersebabkan untuk anak2, mereka semua bergambar beberapa kali dengan pose2 yang mengancam.

Majalah G3 pula dapat sesi pengambaraan eksklusif bila dorang dapat bergambar dalam studio sambil mempromosikan majalah g3 yang terbaru time tu. Majalah tu bercoverkan Upin & Ipin dan dikatakan antara isu yang terlaris dipasaran. Macam goreng pisang panas.


Sesi ke Karangkraf ni memang berbaloi kerana boleh dikatakan semuanya memang minat gila dengan Upin & Ipin. Dah lebih 10 majalah maskot Upin & Ipin ni kena pegang untuk promosi dari majalah PC hinggalah ke majalah Pa&Ma. Tapi, apa2 pon Karangkraf memang best sebab semuanya memang very supportive. Thanks a lot.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...