Followers

Friday, March 27, 2009

Pelancaran Muzik Aktif

Event pelancaran Muzik Aktif ni diadakan kat Angkasapuri, RTM. Bersiaran secara langsung di RTM 2 pukul 8:30 malam dan rata2 penonton serta penghibur terdiri dari pelbagai latar belakang dan zaman. Oleh kerana event ni siaran langsung, jadi selepas je selepas di Genting, saya terus ke sini. Nasib baik opis Berita Harian dekat je dengan Angkasapuri.

Maskot Upin & Ipin ketika berada di atas stage

Majlis ni dimeriahkan dengan persembahan oleh artis tempatan dari pelbagai latar belakang. Diantaranya ialah Aizat, Meet Uncle Hussien, Azharina dan err sapa lg ek.. Jeffry Din, DJ Dave dan beberapa orang lagi. Macam biasalah tarian dan persembahan yang macam biasa kita tgk kat tv.

Cuma yang agak menarik ialah pertama kali dapat jumpa dgn Meet Uncle Hussien balik. Actually, dorang ni kawan masa belajar time diploma dulu. Memang kenal sangat la dengan gitaris dorang Taja (dulu panggil Nik aje) dan vokalis Lan. Tak sangka sekarang dorang dah femes gila. Dulu stock malas pergi kelas la... mungkin rezeki orang kita taktau... Ingat lagi, dulu pernah 1 group dengan Taja buat projek multimedia. Saya focus buat animation tu ini.. tapi dia semangat gila siap nak compose lagu (rasanya boleh download je.. student level tak kisah).. tengok2 sekarang dia dah jadi composer dan gitaris terkenal... saya pulak bekerja dalam bidang 3d animation. Memang tak sangka.

Bersama Taja (Meet Uncle Hussien)

Dorang memang sebijik cam dulu. Apa yang orang RTM interview lain yang dijawab. Nasib baik tak jadi manager dorang... kalau tak pening jugak. Apa2 pun memang sungguh bangga dengan dorang ni. Hopefully one day kita boleh bekerjasama... buat soundtrack filem mungkin... Bila berborak dengan Lan pulak, tak sangka dia dah tengok filem GENG sebanyak 2 kali dah. Dia betul2 minat dengan filem GENG dah tak sangka saya salah seorang team yang hasilkan filem ni.

Seperti biasa, mana arits yang sempat berjumpa memang tak sah kalau tak bergambar. Ni antara yang sempat dicuri gambar bersama2. Actually, Abang Jeffry Din ni dah dua kali nak mintak bergambar dgn dia.. tapi last2 time dah abis semua baru sempat nak bergambar.

Gambar dengan Maya

Bersama Jeffry Din

Bersama Rosyam Nor



Akhirnya event malam tu berakhir hampir pukul 12am jugak la. Bermula dari Genting turun ke RTM.. ni memanglah umpama 1 hari bersama artis.

3 comments:

  1. wah zarin...
    mcm teringat2 lagi zaman dahulu sewaktu aku pernah ngendap ko kat Watson The Mall tu.... dh femes la skang...

    ReplyDelete
  2. aik.. kenapa kau ngendap aku kat watson the mall? haha... anway, mmg dah lama dah tu... congrats in ur engagement... try la invite aku ke wedding kau nanti... dah lama tak jumpa kawan2 lama...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...