Followers

Friday, March 27, 2009

Jelajah Genting bersama Finalist ABP2008

ABP atau Anugerah Bintang Popular yang memang dah tentu2 untuk artis popular sahaja. Peluang yang jarang2 berlaku apabila dapat bersama2 dengan beberapa top finalis ABP ni ke genting untuk sesi bergambar kat genting. Saya bersama team maskot Upin & Ipin dijemput untuk memeriahkan keadaan di Genting yang pada masa tu sedang cuti sekolah. Bermula pukul 11pagi kami bertolak dari opis NST dia area Bangsar dengan menaiki sebuah bas eksklusif bersama beberapa orang artis seperti Scha, Nurul Alis, Kenchana Devi, Aiman dan beberapa orang krew yang lain.

Inilah antara artis yang ada pada sesi bergambar kat Genting ni. Antaranya ialah Juliana Evans, Nurul Alis, Kenchana Devis, Scha, Diana Danielle, Liyana Jasmay, Nabil, Aqasha, Faizal Ismail, Aiman dan tidak lupa maskot Upin & Ipin. Walaupon maskot Upin & Ipin tidak dicalonkan untuk sebarang kategori, tetapi populariti dorang ni kadang2 lebih hebat sebab berkerumun orang datang nak bergambar dgn dorang ni.

Antara yang sempat ditegur dan berbual ialah Liyana Jasmay. Liyana atau nama panggilannya Nana ni rupanya kakak dia kenalan masa belajar kat MMU. Jadi semasa makan semeja dengan dorang ni lah sempat berkenal-kenalan. Walaupon Nana tak tengok lagi GENG dan siri Upin & Ipin tapi dia antara yang histeria bila nampak maskot Upin & Ipin. Comey sangat agaknya.

Selain tu yang sempat makan semeja ialah Diana Danielle. Diana ni pun peramah. Walaupon nampak macam 24 tahun, tapi rupanya baru nak masuk PLKN (by now dah ada kat dalam dah). Bila ditanya adakah harapan untuk memenangi ABP, dia hanya menjawab yang dia tak harapkan apa2 kemenangan.

Oklah, selain pasal citer makan semeja, semua artis2 ABP ni berjalan 1 genting sambil main mainan apa yang sempat dan berani. Tapi, maskot Upin & Ipin tak lepas untuk main sebab kepala dorang terlalu besar. Sambil main sambil bergambar. Hampir 2-3 jam di Genting rasa sekejap, sebab semua permainan tu main sekejap2 je. Diiring ioleh krew Genting sendiri, dorang semua tak payah beratur untuk semua permainan kat dalam taman tema luar walaupon pada masa tu tengah ramai org beratur.

Yay, diakhir aktiviti kat Genting ni sempatlah jugak nak bergambar dengan Liyana. Dengan sportingnya dia memberi two thumbs up untuk aktiviti yang sungguh menceriakan itu. Kat bawah ni pulak, gambar bersama Scha. Actually tak banyak sangat benda yang boleh diceritakan pasal Scha. Scha pun time ni agak kurang sihat dan pening mungkin sebab lepas main permainan apa ntah kat taman tema luar tu. Scha ni sunggu tinggi dan sempoi je....


Ye, last but not least... walaupun dia ni bukan artis, tapi dia nilah antara orang penting yang menjadikan aktiviti ni berlaku. Dia ni ialah abang Zubir orang wartawan hiburan Berita Harian. Semuanya Abg Zubir yang organize dari mula sampai abis. Abang Zubir ni selalu jugak keluar TV untuk rancangan yang mengulas pasal artis. Tq ye Abg Zubir.

Akhir kata, pengalaman seharian bersama artis2 top ni memang satu pengalaman baru. Macam kawan2 yang rapat gile. Walaupon penat tapi 1 hari ni sungguh banyak benda yang berlaku. Kenapa saya cakap seharian? sebab selepas turun genting saya terus ke RTM untuk sesi siaran langsung pelancaran Muzik Aktif. Sapa pulak yang saya jumpa.. nanti saya update lepas ni...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...