Followers

Sunday, March 01, 2009

Bersama HotFM di Titiwangsa

Yay sebaik saja selesai sesi live kat HotFM tempoh hari, tiba2 je Suraya HotFM offer join event dorang kat Titiwangsa ni. Event dorang ni yang memang dah lama ditunggu oleh pendengar HotFM sendiri ni memang ramai orang yang datang dari awal2 pagi lagi. Kitaorg 1 team maskot dan assistant pun masing2 turun padang sambil si Upin Ipin Fathiah pun nak ikut sekali. Yela, semenjak dua menjak ni dia tiba2 cam ngam pulak dgn Fara Fauzana tu... pandai dia layan Teah sampai Teah nak ikut.. so layan je la

Hanya 7 orang dari Les Copaque je yang menyinggah ke Titiwangsa dan maskotnya adalah diantara 7 orang ni. Sapa ek? Rahsia2... Dari kiri, Nell, Faiz, Zarin, Yong Pin, Eejean, Nurul dan Faliq.

Aktiviti pagi hari bermula dengan senam robik yang diketuai oleh akak baju hitam ni. Orang ramai pun mengikut gerak langkah ketua senaman ni sambil berbackgroundkan muzik. Bukan sahaja si Teah pun ikut sekali, tapi maskot Upin & Ipin pun kena buat senaman sekali. Dah la orang kat dalam tu pun senang panas, ini kan kena buat senaman pulak lagi.. tapi dorang kata ok je.. so, biarjela. Rata2 orang ramai tak tahan melihat gelagat maskot Upin & Ipin ni buat gerakan senaman ni.. yela, apa yang dorang buat mestilah nampak comelkan.

Walaupun acara pada hari tu kitaorg join sampai sekitar pukul 12 sahaja, tapi sambutan orang ramai memang sangat memberansangkan. Rasanya di mana saja maskot ni berjalan orang akan beralih pandangan ke arah dorang. Boleh mengalahkan Farah Fauzana cam ni.

Tapi, yang agak mengecewakan ialah terdapat segelintir penjual VCD haram yang mengambil kesempatan utk jual vcd Upin Ipin semasa event kat sini. Dorang macam mengambil peluang mempromosikan vcd dorang tu selepas melihat sambutan hangat maskot Upin & Ipin.

Tengoklah macam mana mobilenya dorang ni. Hanya pegang VCD tu ke hulu ke hilir untuk menjual dengan cara mudah. Yang agak hairannya, VCD2 yang lain ialah VCD berbentuk keagamaan. Setelah diwarning, dorang ni sedikit sebanyak menjauhkan diri dari kawasan maskot berada. Tapi, kitaorg still rasa cam tak puas hati melihat VCD cetak rompak yang pada masa tu kitaorg sendiri pun belum keluarkan season tu kat pasaran.


Kalau baju cetak rompak tu memanglah tersangat banyat dipasaran sekarang ni. Kalau baju boleh dimaafkan lagi la sebab orang tak dapat menilai antara baju yang original dan cetak rompak. Tapi apa2 pon adik dalam gambar kat atas ni memang rock.

Kesimpulannya, event dgn HotFM ni memang happening. Boleh kata kesemua pengacara dorang macam Farah, Faizal, Anne dan Ikwan betul2 nampak professional. Bukan professional dari segi suara atau cara bercakap. Tapi dari segi mengatur flow events dan mengawal crowds. Cayalah.

p/s : Kalau ada event lagi jangan la malu nak jemput




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...