Followers

Tuesday, February 17, 2009

Le Tour De Langkawi

Pada hari yang sama Le Tour De Langkawi 09(LTDL) diadakan, team LCP yang lain sedang menganjurkan events di GSC MidValley sempena event roadtour filem GENG yang diadakan hampir setiap minggu sepanjang tayangan GENG di pawagam seluruh negara. Saya bersama beberapa krew LCP dipertanggungjawabkan untuk menganjurkan booth di event LTDL ni. Event LTDL 09 yang bertempat di Dataran Merdeka memang sesuai kerana ianya menjadi tempat tumpuan pelancong dari luar dan dalam negara.

Tengoklah, jalan depan dataran ni pun dah diconvert jadi track lumba. Walaupun cuaca panas terik, tapi kebanyakkan pengunjung tidak putus-putus mengunjungi tapak jualan dan acara.

Salah 1 acara yang menarik perhatian orang ramai ialah acara aksi berbasikal ni. Dorang bikers2 ni menunggang basikal kemudian berpusing2 kat atas ramp tu. Kira macam sukan extreme le sikit.

Tak kurang juga yang mengambil peluang untuk beramah mesra dengan maskot BlueHypo. Siap nari2 lagi...

Ni pulak, (tak ingat nama) sedang menunjukkan kebolehan dalam skill menimbang bola sepak. Actuallym dia ni femes dan siap ada buat kelas kat area bukit jalil.

Ok, event di booth Upin & Ipin tak kurang hebatnya juga. Selain jualan barangan Upin & Ipin, saya dan Idaman memberikan kuiz dan permainan secara spontan kepada semua pengunjung. Walaupun penat, tapi aktiviti seharian di Dataran ni dapat membuka pandangan baru kerana terdapat juga pengunjung dari luar seperti dari China yang tertarik dengan animasi Upin & Ipin.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...