Followers

Sunday, June 15, 2008

Kucing Tevez

Ni pun 1 lg post yg disimpan jadi draft utk sekian lama. Pada asalnya nak tulis mengenai kucing yg baru jumpa ni yang di beri nama Tevez. Tapi, sebenarnya sekarang ni dia dah tade dah. Bkn dah mati. Cuma dah lepaskan.

Anyway, Tevez ni duduk sama2 utk tempoh masa sebulan lebih. Terjumpa kat luar rumah masa nak pergi kerja. Atas faktor kesian dan dia pulak manja... so decide la nak bela. Maybe faith sebab dlu pernah berhajat nak carik kucing.. sampai google mana2 org nak derma anak kucing.



Umur dia masa tu adalah dalam 2 bulan. Warna standard kucing malaysia dan kurus skit pada masa tu. Tapi lama2 dia dah gemuk skit sebab hari2 makan tuna dlm tin. Makanan kering dia tak nak makan. Memilih betul.

Macam2 beli utk kucing aje... tempat mainan dia, tempat buang air dia.. makanan dia.. termasukla collar dia... Kucing ni pun utk sehari - dua pertama tu semangat la main2 semua benda tu. Lepas tu dah malas dah... Tevez ni sgt aggeresif sebenarnya. Asyik2 gigit org.. asyik2 gigit org...

Tapi kenapa lepaskan Tevez?

Disebabkan tuan dia jarang ada kat rumah.. kluar kul 9am balik kadang2 pukul 1-12am... so macam kesian dia makan lambat dan duduk sorang2 kat rumah.. jadi akhirnya Tevez dilepaskan... Actually, 2 kali dah lepas kan dia.. lepas tu carik balik... so ni yg last time.. macam tade choice...so terpaksa lepas kan sbb rumah berbau agak kurang senang sgt... haih~

Ganbateh Tevez!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...