Followers

Wednesday, March 26, 2008

Its all about my work

Untuk a few month (rasanya lebih 3-4 bulan kut) dah lama rasanya tak update blog. Terlalu sibuk dgn kerja lebih2 lg dalam masa2 terakhir nak siapkan GENG. So apa yg selalunya dibuat kat opis ye...

Mainly kerja kat opis adalah prepare file utk "Rendering" which is proses utk taruk warna selepas proses animation selesai. Selain render kat opis, ada jugak kerjasama dgn MIMOS KnowledgeGRID utk menggunakan server dorang kat TPM. Server dorang mmg la besar2, byk dan power... tapi sebelum ni takde user


Ha ni gambar masa kat dlm server room kat mimos. Yang pasti saiz server room ni lg besar dari bilik tido saya...

Sekarang kat opis baru ramai yg dtg melawat ke opis. Macam dari ipta atau pun ipts. Lawatan sambil belajar macam tu.. so sambil2 tu kena la layan. utk 1-2 minggu haritu boleh di kata kan selang 2 hari pasti ada org datang melawat... sampai dah tak ingat dah...


Macam saya kata tadi.. tak ingat yg ni lawatan dari mana... tapi biasanya saya akan terang kan department rendering atau apa2 yg berkaitan.. tp, sekarang ni dah slowly pass the task to other people...

Adala kadang2 tu dijemput ke dinner utk certain events. Kalau tak salah gambar kat bawah ni kat TV3 utk launching MediaPrima something something.... tak ingat dah... hehe..


So, overall work is still work... kalau nak ikutkan sibuk... mmg takkan tak sibuk.. so, kena lah pandai2 arrangekan time utk some entertainment...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...