Followers

Wednesday, December 31, 2008

Movie Marathon Part 1

Dah lama tak tengok movie. Oleh kerana terlalu kecewa dengan event di Mcd sebelum tu kami berempat telah dengan secara spontan nya terasa nak makan burger carls jr dan selepas itu dengan secara spontannya decide nak tengok movie dan juga secara spontannya tengok 2 movie.

Gambar kat atas ni semasa sebelum sampai burger. Hmm, lepas ni taknak makan burger Carls Jr dah. This is the last time (at least for this year)

The 1st movie ialah The day the earth stood still. Bole la tahan cerita dia. Draging sana sini sikit dan very expected ending but bolee le layan. Ok, Next movie is...

BOLT. BOLT is awesome. Seriously.

I think BOLT is one of the greatest disney movie ever made. Eventhough the storyline is commonly known as disney type.. but, I just like everything about this film. The actions, jokes, storyline, characteristic ... this movie is better than Madagascar 2.



After watching BOLT, I felt like my day is perfect. Enough said.

P/s : do we have part 2? (maybe)

Thursday, December 25, 2008

Eyes of Malaysia

Eye of Malaysia dulunya berada di Taman Titiwangsa, Kuala Lumpur tapi telah transferkan ke Melaka. Kalau tak salah kerajaan Melaka dah beli untuk dijadikan salah 1 tumpuan pelancongan kat Melaka. Saya sempat pergi Eyes of Malaysia di Titiwangsa dan di Melaka pun saya tak lepaskan peluang jalan2 kat sana. Actually, bezanya di Melaka ni most area masih nampak kosong dan kebanyakan area macam masih dalam pembinaan.

Saya naik waktu malam dan sekelilingnya tak berapa nampak sebab terlalu gelap. Berbeza dengan di Titiwangsa yang ada pancaran laser dari air.


Idaman, Saya dan Faizu sedang menghiburkan diri semasa beratur nak naik ke atas.

Yay, apa tu? gambar terlalu gelap.

Antara yang menarik semasa menaiki Eye of Malaysia ni ialah Dini sempat tukar lampin Eilham semasa dalam gondola. Tapi gambar semasa proses penukaran tu tak sesuai ditonton oleh public.

Anyway, ni lah destinasi terakhir cuti-cuti di Melaka haritu. Macam dah selalu pulak cuti2 kat Melaka ni. Hmm.. maybe next time kita pergi tempat lain pulak

A famosa Water World

Yay, another vacation destination at Malacca. Kali ni pada masa hari raya haji kitaorang ke AFamosa Water World. Actually pada masa sehari selepas abis event di MITC. Gambar kat bawah ni semasa baby ielham nak main air. Dia pun lengkap dengan pakaian renang.


Ha, macam ni lah kat dalam Water World tu. Actually tak berapa minat sangat dengan air dan permainan extreme ni. Tapi, dah semua orang pun pergi.. so join aje la... gambar sebenar semasa mandi tidak dapat dipaparkan di sini atas sebab-sebab tertentu.

Selepas abis berendam dengan agak lama kat situ, kitaorang pun balik sebab malamnya tu ada aktiviti lain pulak... Tapi sebelum balik most of us beli topi ala2 kepala binatang sebagai tanda kenangan.

Ha, tengok baby eilham pun ada topi dia sendiri... comelkan?

Sunday, December 14, 2008

Artis di MITC

Yea, ni boleh dikatakan late post jugak. Anyway, ramai jugak artis yang hadir di MITC haritu actually tapi yang sempat amik gambar tak ramai. Jadi antara yang sempat beramah mesra ialah Heliza AF. Heliza ni yang paling ketara ialah matanya yang besau. Agak selalu membesaukan mata dengar sengaja. Kebetulan Heliza ni jugak salah seorang peminat kipas susah mati Upin & Ipin.... jadi dia pun bekunjung ke booth Upin & Ipin dengan riangnya.

Jadi macam biasalah kalau tak bergambar orang tak percaya... jadi ini lah gambar bersama Heliza.. hehe.. Siap dapat namecard lagi... tapi no hp pr dia la...


Seterusnya ialah Radhi OAG. Sebelum tu Radhi ada perform kat dalam MITC. Kiranya jumpa dia ni pun lepas abis event kat kedai mamak sebelah MITC. Actually ni 1st time jumpa Radhi, rupanya dia ni peramah orangnya... atau mungkin time tu dia mmg terlalu peramah.. sampai cite pasal antoofighter pun dia bukak... (orang tak tanya pun)... tapi anyway, memang dari dulu minat OAG... So, kira amik gambar dign Radhi jugak la.. untuk kenangan.

Thursday, December 11, 2008

MITC, Melaka

Akhirnya salah 1 event yang dinanti2 kan telah pun berlalu. Sebab dinanti2 kan tu bukan apa, cuma sebab banyak perancangan yang telah dibuat dan banyak perubahan last minit sebelum event ni berlangsung. Event di MITC Melaka ni diadakan sepanjang 3 hari dan hampir semua krew LCP turun padang. Best!

Ha, watak Upin Ipin digunakan sebagai banner, bunting disetiap ruang yang terdapat di Melaka ni. Pandai jugak designer dorang buat nampak macam blend dengan tema MITC.


Ha, adik berdua nilah yang jaya memupuk saya untuk kasik button badge Mei Mei dan Ehsan sebab masa hari tu badge tu masih belum dijual kat booth kitaorg. Hmm.. nasib baik adik2 pandai pujuk dan comel...

Yay, pada masa tu tak lepas peluang bergambar dengan artis. Tapi yang ni saya tolong amik kan aje...Mila memang teringin sangat nak bergambar dengan Upin Ipin. Oleh kerana nak cepat masa tu jadi tak sempat amik gambar sendiri dengan Mila. Haihhh... Tengok gambar aje pun takpela..

Ni Salima (AF)... pun saya tak sempat amik gambar, sebab dia jauh sangat. Tapi, pada hari2 yang lain sempat amik gambar dengan beberapa artis yang lain. Nak tau sapa? kena tunggu post2 lepas ni.. hehe

Ni bukan bergambar dengan artis, tapi bergambar dengan peminat...

Banyak lagi aktiviti yang berlaku di Melaka sepanjang 3 hari tu. Post lepas ni akan tunjuk lebih banyak tentang aktiviti2 tersebut... Tungguu!

Tuesday, December 09, 2008

Malam Anugerah KLIFF '08

Malam Anugerah KLIFF yang lepas telah berlangsung kat PWTC. Actually ni dah 2nd year KLIFF ni diadakan dan 2nd time jugak la saya join malam anugerah ni. Basically, bahagian yang menarik bagi saya ialah time makan... bukan sebab makanan dia, tapi sebab nak jumpa artis.. hehe

Tak berapa ramai artis time makan tu sangat, walaupun ramai jugak yang buat persembahan sebelum tu. Antara yang sempat diambil gambarnya ialah Vanida Imran.

Yang ni Sofia Jane. Dah lama tak nampak Sofia Jane berlakon. Tapi yang paling latest nampak dia berlakon iklan.

Yea, ni pulak Joanna Bessey. Dulu dikenali masa berlakon dalam sitcom Kopitiam. Joanna ni very polite dan suka senyum. Malam tu dia sempat puji baju saya cantik, walaupun rasanya tak berapa cantik dan nampak macam baju batik yang standard aje.

Wooo... ni gambar panas ni. Artis ni artis dari Sweden di bawah syarikat KRU. Nama group dorang Ladylike. Malam tu dorang ada buat persembahan yang boleh dikatakan menarik... ataupun saya yang rasa menarik sebab jarang tengok orang putih menari atas pentas kut...

Tuesday, November 25, 2008

Madagascar 2

Dah tengok Madagascar 2 ? Kalau belum, silalah tengok sementara masih ditayangkan di pawagam. Ada orang kata tak best sangat cerita ni jika dibandingkan dengan episod sebelum ni. Tapi, bagi saya kalau nak tengok untuk just having fun memang boleh. Saya pun bukanlah nak terlalu mengkaji itu ini sebelum bagi komen untuk sebarang movie. Secara keseluruhannya enjoyable.


Jalan cerita yang simple dan mudah difahami. Lawak yang pada sesetengah tempat yang menjadi dan berpatutan. Namun ada juga lawak yang agak over dan jengkel bagi saya. Walaupun watak utama cerita ni ialah Alex(singa) dan Marty(kuda belang0 tapi watak2 lain macam penguin dan King Julien (tak sure binatang apa) lebih menyerlah dan lakonannya sungguh menarik.




Kalau ada masa rasa macam nak tgk sekali lagi kat wayang.

P/s : Bagi saya Wall-E tak best

Laman web baru Les' Copaque

Yay, Website baru Les' Copaque dah pun siap. Pada siapa2 yang tak pernah tengok lagi, silalah tengok sekarang. http://www.lescopaque.com . Kali ni layout website ni lebih kemas, tanpa shoutbox, semua website links kat mainpage dan beberapa ciri2 lain yg lebih kemas.

Selepas ni website ni pun kalau ada update kecil2 dari segi contents atau gambar saja. Any comments?

Saturday, November 15, 2008

The Making Of...(Studio)

Proses The Making of juga merangkumi proses yang dijalankan di dalam studio. Semua department dari concept, animation hinggalah ke rendering direkod. Macam biasalah, team The Making of akan memastikan flow recording seperti yang telah dirancang pada peringkat awal.


Ini lah dia camera yang digunakan untuk recording The Making Of ni... apa ntah nama camera ni... tapi camera ni dapat merekod video bersaiz HD.

Antara team The Making Of yang bertungkus lumus pada hari tu dari pagi sampai malam sebab nak memastikan semua shots diambil dengan baik.

Ni screenshot computer saya semasa proses rendering dijalankan. Kalau nak tau macam mana rupa video ni nanti... kenalah tunggu kat TV nanti...


Friday, November 14, 2008

The Making Of...(Outdoor)

Mungkin agak pelik sikit untuk keluar semula membuat research di hutan yang mana pernah dibuat dulu tetapi kali ini untuk tujuan The Making Of... Tapi takpelah sebab alang2 boleh amik angin luar sambil rehatkan minda tengok pokok2 hijau.

Lokasi kali ni berbeza dengan lokasi research asal iaitu di Bukit Cerakah, Shah Alam. Selain dari lokasi kali ni yang lebih dekat dengan opis, lokasi ni juga dipilih sebab malas nak pergi jauh2.

Perjalanan dari entrance ke area hutan tu mestilah menggunakan bas khas ni.

Bila dah sampai dan camera semua dah ready sesi shooting pun bermula. Kitaorang tak main dalam2 hutan sangat, just tepi2 aje.

Antara team yang sedang check output take sebelum meneruskan perjalanan ke dalam hutan. Untuk proses research, kami kena banyak ambil gambar pokok2 mengikut bentuk, saiz dan jenis. Research ni penting untuk memudahkan 3d Artis nanti buatkan objeknya dalam 3D Software. (yang mana pada masa ni objek tu dah siap)

Walaupun tempat ni boleh dikira hutan, tapi jalan untuk ke dalam hutan tu dah disediakan. Jadi takde lah macam jungle tracking sangat. Boleh dikatakan mudah dan cepat.

Yang ni team audio sedang rekod sample bunyi2 yang terdapat di dalam hutan macam bunyi cengkerik, burung air sungai dan lain2 lagi.

Ha, nak tengok mcam mana rupa The Making ni nanti kena lah tunggu video ni siap dulu. InsyaAllah sebelum GENG ditayang di pawagang video The Making ni akan di tayangkan di kaca tv dulu.

Friday, November 07, 2008

Anak Kucing Update #2

Selepas sebulan lebih rasanya anak2 kucing kat rumah ni dah macam besar skit. Walaupun tak aktif sangat lagi... tapi dah mula merayau dalam lingkungan dia. Semua anak2 kucing ni sihat macam anak kucing biasa.

Yang ni yang paling peramah dan manja. Tak takut orang sangat.
Dan paling comel kut.

Ha masa ni semua nya tengah mengusu dengan mak dia. Comel kan?

Yang kaler lain ni pun comel jugak actually tapi masih macam malu2 lagi.

Yang oren ni macam ada ekor yang unik sikit. Ekor dia macam sebesar jambul saje.

Ha ni la mak dia. Buat muka innocent pulak.

Les' Copaque Open House

Seminggu selepas jayanya open house untuk Fanclub Upin Ipin di opis Les' Copaque, minggu selepas tu pula open house Les' Copaque pula diadakan. Kali ni tetamu nya pula ialah ahli keluarga Les Copaque sendiri dan semua pihak2 yang pernah membantu Les Copaque.

Pada hari tu semua team Les Copaque selain melayan tetamu semuanya jugalah yang menjadi ajk majlis tersebut. Adalah yang kena buat air, angkat kerusi dan macam2 lagi.

Sebahagian team Les Copaque bergambar sebelum ramai tetamu datang. Kebanyakan tetamu datang pun time2 lunch hour. Ye lah nama pun Open House mestilah datang time makan~

Tapi sebelum orang lain datang, balik kami yang makan dulu. Makanan hari sedap betul. Dah la ada makanan special, kambing golek. huhuh~

Ha, ni antara tetamu istimewa dari MIMOS. Kira macam wakil dari MIMOS la ni... sebab dia sorang je yang datang. Walaupun meluangkan masa yang singkat aje pada haritu, tapi saya memang amat berterima kasih pada wakil MIMOS ni iaitu En Sidek.

Saje2 abis kan masa, bergambar dengan Yuki. Baju dia baru beli kat Jusco.

Ha, ni dengan Ed pulak. Bukan apa.. cuma baju kitaorang dah 2 minggu sama kaler.

Ye, ni pulak ayah saya masa baru sampai kat carpark. Ye, memang berbeza tang rambut.

Ni mak saya yang bergambar bersama Fathiah pada hari tu. Mak saya yang baju hitam tu ye... yang baru putih tu kawan dia.

Apa Ayman nak lagi ni? Nak teh tarik satu? Sori lah Geng Corner hari ni tak buat teh tarik la...

Itu saja lah secara kasarnya acara pada haritu. Walaupun penat namun terasa berbaloi bila tengok ramai orang yang berpuas hati pada hari tu.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...