Followers

Sunday, December 16, 2007

Bad Day

This month was a very difficult month for me. I had an accident when Im on my way back from Technology Park to my office at Shah Alam. It was a rainy night. My car crash onto black mercedez. I don't remember the number plate because the car run away after the accident. Actually, it wasnt my fault. That car stops at the dark corner road because want to change lane or something. I could not makes my car stop as the wet road pull my car nearer to the merc. It happen so fast. The merc looks fine from the back. The driver just drive away without even get out from her/his car. At the end, my car really in a bad shape. I spend more than Rm1000 just for the repair cost.


This is my car at the workshop. Looks pretty bad huh? Cant wait to drive my car back.

Thursday, November 15, 2007

Gallery

- under construction -

Wednesday, November 14, 2007


Name : Mohd Zarin B Abdul Karim
Gender : Male
Zodiac : Leo
Occupation : Rendering Director/Webmaster Les' Copaque Production
Education : Bachelor in Film & Animation (MMU)
Hometown : Setapak, Kuala Lumpur
Interest : Drawing, Traveling, Music, Travel, Safari, Fantasy, Lion, Panda, Cars, Coffee








Saturday, November 03, 2007

Raya Trip

Lambat skit update pasal Hari Raya. Tak byk gambar pun actually masa raya yg lepas. Tapi raya kali ni penat berjalan dari satu kampung ke satu kampung. Journey balik kampung start directly lepas sampai kat rumah(lepas balik dari France). Pagi raya tahun tu ada kat KLIA. Dapat lah dgr sayup2 lagu raya masa turun dari flight tu. So, perasaan masa tu mmg rasa macam lega.. sebab akhirnya sampai jugak kat Malaysia... lebih2 lagi utk berhari raya...

So, sampai je rumah... rehat dan makan sekejap.. then trus balik Batu Pahat, Johor. Sampai kat situ dalam petang raya... Dah lama sebenarnya tak raya kat kampung. So, malam raya tu pun berjalan2 kat area situ jugak... rumah sedara mara...


Keesokkan harinya pulak, pergi ke area lain (still kat Johor jugak). Kali ni pergi rumah Pak Ngah. Lepas beraya tu, habis kan petang tu dekat bandar Batu Pahat. Dan malam tu pulak.. sempat pulak rancang dgn Faiz dan Hakim (opismate) utk jumpa kat bandar Batu Pahat tu. Dapat la jugak berborak2 sampai pukul 1am...

Esoknya pulak pergi ke Melaka, rumah atok ke dua. Lepas makan tgh hari kat situ, turun pulak ke Negeri Sembilan.. dan singgah kat banting... rumah Mak ngah pula... lepas maghrib haritu... singgah pulak ke Bangsar.. rumah Atuk (belah Ayah).... Hari tu mmg byk jln2, Tapi semua tempat sekejap2 saje...

Overall raya tahun ni agak berbeza dgn tahun2 yg lain. Lebih2 lagi dpt tgk reaksi sedara mara terhadap Upin & Ipin. Semoga next time jumpa sedara mara, GENG dah siap dan dpt respon yg baik dari dorang...

Wednesday, October 24, 2007

Business Trip to Cannes, France

This is my second time appointed to go for business trip oversea. This time I (and Nizam) went to Cannes, France for event called MIPCOM. We were there for almost a week and we also complete our fasting month at Cannes.

Basically, we are one of the representative from MDeC to promote our company product GENG and UPIN & IPIN. Other than that we also looking for any potential corporation or buyer for future projects. There are more than 500 companies around the globe participate in this events.

Me at booth MDeC's booth

Outside of the event's building

Cannes is located near from the seaside. We can see amazing beach scenery even from inside the event's building. Look, how many boats are there around the seaside. The environment is really calm and winding.

Something made from steel, some kinds of fish i think


Behind is the Disney's booth. Their booth is really big and amazing. There area few of mini shows, free gift and a lots of meeting room inside( for buyers). Other than Disney, there are a few more big company at this events such as MGM, Warner Bros, Jetix etc.

In front of our apartment where we stay.

Very nice view of boats area

A big globe which is I dunno what is it for.

At the roadside

It was a good experience and very unforgettable one. No matter how wonderful other country are, spend almost a week there makes me miss my hometown. There no other better than our own country. Plus, I spend half of my pagi raya on the flight and another half at the airport. Listening to the raya song that day really make me thankful that Im home.

Friday, October 19, 2007

VCD/DVD Upin & Ipin!!! Pre-Order sekarang!!!



Dapatkan VCD/DVD UPIN & IPIN sekarang!! VCD/DVD ini adalah kompilasi episod 1 sehingga 6.

Harga: VCD Upin & Ipin - RM 15
DVD Upin & Ipin - RM 18

Apa tunggu lagi? Hanya tempah VCD/DVD anda dengan membuat pembayaran seperti tertera di bawah.

Cara Pembayaran

1. Kiriman Wang Pos
Bayaran melalui kiriman pos hendaklah dibayar atas nama Les' Copaque Production Sdn. Bhd. Sila poskan bayaran anda menggunakan sampul surat yang dialamatkan kepada:

Les' Copaque Production Sdn. Bhd.
No 36A, Jalan Rugby 13/30,
Tadisma Business Park, Section 13,
40100, Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.

Jangan lupa untuk mengepilkan sekali nama, nombor telefon dan alamat anda.

2. Bayaran Melalui Akaun Bank Maybank Berhad
Nombor Akaun : 152068689037
Bayaran hendaklah dibuat di atas nama Noor Ezdiani Binti Ahmad Fawzi. Setelah anda membuat bayaran, fakskan slip bank ke 03-55118086 atau email kami untuk menyatakan pembayaran anda telah dibuat.. Pastikan nama penuh dan alamat anda ditulis bersama-sama dokumen faks/email anda.

Tempoh penghantaran adalah dari 1 hingga 2 minggu. Semua VCD/DVD akan dihantar menggunakan pos laju. Kos penghantaran adalah percuma.

Jika ada sebarang pertanyaan, sila hantarkan email kepada diani.1983@gmail.com atau hubungi 03-55118089.

Saturday, September 01, 2007

Family Day @ Port Dicksen

Buat julung kalinya Les' Copaque Production telah mengadakan Family Day khas untuk semua tenaga kerja Les Copaque. Family Day tu diadakan kat Glory Beach Resort, Port Dicksen. Tapi alang2 tu, kita semua pergi kenduri Safwan.. kat melaka. Selepas kenduri Safwan barulah kita semua bertolak ke PD.

Bersama Anas kat Mcd Melaka, semasa sedang tunggu nak ke rumah Safwan

Ramai jugak staff Les Copaque. Dulu tak macam ni.

Alamak, sebelum pergi rumah Safwan, kereta tak
bole hidup pulak... Nasib baik last2 bole jugak hidup

Semasa kat kenduri rumah Safwan.. makanan dia sedap.. boleh tahan

Kat PD... antara aktiviti yang diadakan adalah macam ni... beach sport!
Yang ni kalau tak silap nama game dia giant foot... ( kut)

Yang ni last games untuk haritu... kena pijak2 belon... semua games ni lawan dalam group.

Lepas tu ada treasure hunt... group kitaorg dapat no 1. ....yeah!

Malam tu pulak... semua baby2 yang lahir bulan lapan disambut dengan dua biji kek besar.


Ni diantara pertunjukan yang diadakan kat hotel pada malam tu.


Salah satu sand sculpture yang kita buat secara beramai-ramai



Pada malam terakhir tu.. semua group kena buat persembahan. Group kitaorang buat lakonan dan dapat no ke-2 pada malam tu.

Overall trip kali ni memang sangat menyeronokkan dan tak dapat dilupakan. Walaupun penat, tapi salah satu pengalaman yang best kat sini. Lepas ni dah takde masa untuk rehat lagi. Kena sambung siapkan kerja yang banyak kat opis...

Monday, July 16, 2007

A trip to Port Dicksen

Last weekend, saya bersama rakan2 dari Les Copaque (Nizam, Dini, Zaid, Faiz, SockChee, Zubir dan Sapik) pergi makan angin di PD. Tujuan asal ke PD sebenarnya untuk teman Nizam yang menghadiri satu talk mengenai Mobile Contents yang diadakan di PD. So, alang2 tu kitaorg makan angin sekali...

Sampai je kat PD, kita terus check in di Apartment. Bilik dia muat 6-8 orang. Luas dan selesa.

Gambar di apartment

Tepi pantai

Lepas rehat aje, kami semua terus terjun pantai... Sempat main banana boat dan berendam beberapa jam.

Nizam, Dini, Zubir, Faiz, Sokchee, Zarin dan Zaid

Pada sebelah malamnya pulak, kami semua pergi ke hotel lain untuk join Talk yang berkaitan dengan Mobile Contents. Kat sini Nizam dijemput sebagai salah seorang speaker. Yang lain2 tukang nyibuk aje...

Semasa selepas program talk tersebut

Selepas tu, kita menjamu selera kat sebuah restoran makanan laut. Wah .. sedap! Ikan kerapu 2 ekor, ketam cili, tomyam dan macam2 lagi.. semua makan macam tak pernah jumpa nasi



Sunday, July 08, 2007

Tranformers @ One Utama

Finally, dapat jugak tengok Transformer. Movie ni pada tempoh awal2 mmg sesak aje... asyik2 penuh... ramai orang nak tengok... So kitaorg (Les Copaque +kawan2) dapat tgk kat one utama... hehe.. ramai sangat yang pergi sampai kena tengok 2 hall yg berasingan...

Posing in front of Optimus Prime



A snapshot of everyone (well, almost everyone)


Overall, Transformer is a really good movie. CG dia memang cool. Storyline quite simple... but enjoyable...

Tuesday, June 26, 2007

Lights Up!

Salam,

Apa kabar. Sekarang ni utk sementara waktu selagi opis baru belum siap... sebahagian dari staff Les Copaque terpaksa pindah ke opis lain utk beberapa bulan... Opisnya tak jauh dari opis utama Les Copaque.

Kat sini semua creative department such as concept artist, storyboard artist, modeller, script writer dan render artist. Nak kata seronok sangat kat opis baru ni takde la jugak.. tapi staff2 kat sini jugak yang memikirkan macam mana nak ceria kan opis baru ni...

Gambar2 kat bawah ni antara suasana kat opis ni bila kita semua pakai lampu kuning ... ala lampu ikea tuu...


My working area... dual monitor 1 LCD & 1 CRT


My own graphic tablet... tak boleh hidup tanpa nya


Devil memenuhi sebahagian dari sudut meja


Anas buat kerja dengan relax nya... ( macam ngantuk je)


Fuad paling excited pasal lampu ni... meja dia je ada dua lampu kuning ni...

Tuesday, May 22, 2007

I Love Mocca

Yes, I love Mocca... Mocca is actually a band from Indonesia. The lead singer of this band is a girl. All of their song are in English. Their music is sounds a little bit like Cardigans, mix with of Juliet the Orange and sometimes sounds like Cokelat with some jazz instruments and guitar. Its really amazing. Ive been listening to their song for almost 3 weeks now.


Cover of their 2nd Album

Most of their song use very simple lyrics but the way she sang the song is really blend with the mood and style. I start to love Mocca's song when I heard 1 song from their 2nd album title "Buddy Zeus". The song is about a girl and her dog. Simple and really cute song...


Video clip from one of their song title "I would never"

Wednesday, May 02, 2007

Spontaneous Night

This night is the night after I when back from China. Im with a few of my officemate felt really malas and bored. That night we decide something spontaneous to do with. We (Me, Anas, Yong Pin, Eejean, Nazrul) were having dinner at 6pm at MMZ mamak stall (Bukit Jelutung) and suddenly someone suggested we go to IKEA. We without any futher thinking just drive to IKEA. From IKEA we walk to the Curve for a few minutes. Then we come out with new idea; watch Spiderman 3 at Cineleisure Mall. We queuing for the tickets and after a few minutes it come up with no sits available.

Then we decided to go for other option. We rush to IOI mall to see if there are any sits available. Yaa.. in our journey we sing out load in the car and we even stay thank you together at the girl's toll station. At the IOI mall... like we expected.. there no more ticket available for Spiderman 3... we should book the ticket before decide to watch the movie... Time is almost 11pm. Before we when back home, we decided to eat some A&W...

Waiting at Cineleisure Mall


At A&W


Me with cool pose


Anas


Nazrul


Eejean


Yong Pin


Me with the big poster


In the car

Trip to China

On 28th April 07, I join my company trip to China for a few days. The purpose of this trip is to discuss with the biggest animation company in China about co-produce an animation movie and to exchange expertise among two company.



The environment at China was really calm and nice. Temperature is around 18c. The company's building is really huge and tall. Its really stunning how animation' company can be this big. Animation in China is way forward compare to us. They are moving fast towards the 2d and 3d animation. But some of their products are lack of quality. There are more focus on marketing, branding and merchandising.

Me with daughter of Big bos


View in the office


Day after that, we were invited to the opening ceremony of animation celebration (something like that). The ceremony is very big and colorful. Is like celebration for independent day in Malaysia. Lots of performances, parades, costumes and lots more. We were really enjoy that that.

Suspose to be Simba from Lion King


Ones of the performances


Another interesting events is the exihition. This exhibition is way bigger than our Pc Fair. Lot of animation company gather here. There are toys, merchandise, free gift and cosplay (hmmm)

Some of Zhongnan's characters


Me with the angels at booth


Other interest places that I visit

At art museum


At somewhere


Overall, our trip is a successful. This is my first time visit other country and i gain lots of experience from this trip. What ever interesting other country can offer... I feel still cannot compare what Malaysia can offer to us... Love Malaysia
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...